Denver päätti Phoenixin mestaruusunelmat, kun se nappasi viime yönä neljännen voittonsa selvittäen ensimmäisenä joukkueena tiensä konferenssifinaaleihin.

Phoenix jäi kotikentällään täysin hampaattomaksi, kun Nikola Jokic (32/10/12) käytti korin alle jääneen tilan Deandre Aytonin ollessa sivussa Phoenixin kokoonpanosta ja Denver jyräsi 125-100-voittoon. Jamal Murray (26) tarjosi Jokicille tulitukea. Phoenixin supertähdet Devin Booker (12) ja Kevin Durant (23) jäivät aseettomiksi ja joukkueen ykkösnimeksi nousikin Cameron Payne (31), joka nakutti bonusviivan takaa seitsemän heittoa sisään.

Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Denver paineli välieriin otteluvoiton 4-2.

Boston ei vielä suostunut lomille lähtemään, vaan haki Philadelphiasta kovan 95-86-voiton pakottaen otteluparin ratkaisun seitsemänteen otteluun. Bostonin parhaaksi pistemieheksi nousi Marcus Smart (22). Philadelphian tehot lepäsivät Joel Embiidin (26/10) ja James Hardenin (26) harteilla.

NBA:n viime yön tulokset (otteluvoitot):
Philadelphia-Boston 86-95 (3-3)
Phoenix-Denver 100-125 (2-4)