Tuomas Iisalon palkintokokoelma jatkaa kasvuaan, kun hänet valittiin Mestarien liigan vuoden valmentajaksi. Iisalon valmentama Telekom Baskets Bonn selvitti tiensä perjantaina Mestarien liigan finaaliin.

Mestarien liigan palkintojenjakogaalaa vietettiin Malagassa lauantaina ja Iisalo kävi lavalla pokkaamassa vuoden valmentajan pokaalin. Palkinnon ojensi hänelle Henrik Dettmann.

– Kaikki mukana olleet ja joukkue ovat laittaneet peliin paljon tuskaa ja kärsimystä. Olen sanonut tämän ennenkin, että vuoden valmentajan palkinto on erityinen, sillä se on mielestäni kaikista palkinnoista kaikkein kollektiivisin. Se palkitsee joukkueen, joka on ylittänyt ulkopuolisten ennakko-odotukset.

– Meillä on todella korkeat standardit itsellemme ja olemme uskoneet itseemme ensimmäisestä päivästä lähtien. Olemme tulleet näin pitkälle todistaaksemme, ettemme olleet väärässä, Iisalo totesi kiitospuheessaan.

Iisalo johdatti Mestarien liigan ensikertalaisen Telekom Baskets Bonnin heti kilpailun finaaliin. Koko Mestarien liigan kaudella Bonn on hävinnyt vain kaksi ottelua ja kaatoi välierässä jännittävien vaiheiden jälkeen Final Four -lopputurnauksen ennakkosuosikin ja turnauksen isäntäjoukkue Malagan. Sunnuntain finaalissa Bonn saa vastaansa Hapoel Jerusalemin.

Iisalo valittiin hiljattain myös toista kertaa peräkkäin Saksan Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote