Suomen koripallon ykköstähtiin lukeutuva Awak Kuier, 21, ja Dallas Wings aloittavat kautensa WNBA:ssa tänä viikonloppuna. Kun yhdysvaltalaisia 2001 syntyneitä pelaajia varattiin juuri WNBA:han, niin Kuier ei ole enää sarjan nuorin pelaaja.

Kyseessä on WNBA:n jo 27. kausi, joka käynnistyy tänä perjantaina 19. toukokuuta ja päättyy runkosarjan osalta 10. syyskuuta. Pudotuspelit käynnistyvät sen jälkeen ja mestarijoukkue on selvillä viimeistään 20. lokakuuta.

WNBA nosti ottelumääräänsä tähän kauteen neljällä, kun runkosarjassa pelataan yhteensä 40 ottelua. Runkosarjan lisäksi kesken kauden pelataan Commissioner’s Cup, joka on isketty kalenteriin 15. elokuuta.

Kahden kauppa? Las Vegasin mestarijoukkue tai New Yorkin tähtisikermä

Ennakkoon näyttää vahvasti siltä, että vuoden 2023 WNBA-kaudella on kaksi selkeää ennakkosuosikkia, joiden rinnalla muut jäävät haastajiksi.

Hallitseva mestarijoukkue Las Vegas Aces sai pidettyä edelliskauden tehonelikkonsa A’ja Wilsonin, Chelsea Grayn, Jackie Youngin ja Kelsey Plumin, mutta onnistui siitä huolimatta vahvistumaan entisestään. Las Vegas naarasi kaksinkertaisen MVP:n Candace Parkerin ja Alysha Clarkin jo ennestään nimivahvaan kokoonpanoonsa.

New York Liberty putosi kaudella 2022 pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, muttei jäänyt nuolemaan näppejään kauaa. Libertyllä oli jo ennestään huipputaitava Sabrina Ionescu, jonka ympärillä taustaryhmä nappasi vapaiden markkinoiden isoimman kalan, tämän hetken ehkä parhaimman naiskoripalloilijan, Breanna Stewartin.

Libertyn liikkeet eivät jääneet siihen, kun joukkueeseen saatiin vielä kauden 2021 MVP Jonquel Jones sekä neljästi tähdistöotteluun valittu Courtney Vandersloot.

Wings lähtee kauteen haastajan asemassa

Dallas Wingsin odotukset eivät ole kummoiset, vaikka joukkue onkin ottanut tasaisesti askeleita eteenpäin viimeiset pari kautta. Takakentän pistelinko Arike Ogunbowale jatkanee joukkueen hyökkäyspelaamiseen ensisijaisena torahampaana, mutta talvella pelaajia tuli ja lähti.

Takakentältä muualle lähtivät Allisha Gray sekä Marina Mabrey, mutta tilalle hankittiin sisäpelaaja Natasha Howard, kauden 2019 vuoden puolustuspelaaja. Kokoonpanosta löytyy jo ennestään vahvan edelliskauden pelannut 201-senttinen sentteri Teaira McCowan, joka muodostanee Howardin kanssa kahden ison puolustustandemin korin läheisyyteen.

Wings löi juuri ennen kauden alkua lukkoon kahdentoista pelaajan kokoonpanonsa, josta hieman yllättäen putosi Charli Collier. Kyseessä on vuoden 2021 varaustilaisuuden ykkösvaraus, jonka Wings varasi juuri ennen Kuieria.

Lähde: Koripalloliiton tiedote