Denver Nuggets ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, kun se sai mahdollisuuden pudottaa Lakersin. Denver nappasi neljännestä ottelusta 113-111-voiton.

LeBron James sai mahdollisuuden viimeisestä hyökkäyksestä tuoda Lakers vielä tasoihin ja pakottaa peli jatkoajalle, mutta Denverin puolustus teki Jamesin yrityksen turhaksi ja Denver pääsi juhlimaan läntisen konferenssin mestaruutta.

Samalla Denver eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana NBA:n finaaleihin. Konferenssivälierien MVP-palkinnon pokkasi Nikola Jokic.

Jokic oli jälleen elementissään tilastoiden 30 pistettä, 14 levypalloa, 13 syöttöä sekä kolme torjuntaa. Jamesin viimeisessä hyökkäyksessä pysäyttäneet Jamal Murray (25) ja Aaron Gordon (22) kantoivat oman kortensa kekoon. Lakersilta James (40/10/9) ja Anthony Davis (21/14) olivat vahvimmat.

Denver odottelee itselleen nyt finaalivastustajaa toisesta otteluparista. Se saattaa saada seuraa jo ensi yönä, kun ottelusarja on ensimmäistä kertaa Miamille katkolla. Miami johtaa Bostonia 3-0.

NBA:n viime yön tulos (otteluvoitot):
Lakers-Denver 111-113 (0-4)