Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen varmisti nousun Saksan Bundesliigaan. Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Tuomas Iisalon Bonn porskuttaa.

Bonn eteni Bundesliigan välieriin kaatamalla Chemnitzin suoraan 3-0. Bonn vei kolmannen pelin nimiinsä 89-83 (41-35). Bonn saa välierässä vastaansa Ludwigsburgin.
Ottelutilastot

Tigers Tübingen varmisti puolestaan nousun Bundesliigaan, kun se eteni ProA:n finaaliin kaatamalla Karlsruhe Lionsin 86-80 (41-35). Näin Tigers voitti otteluparin suoraan 3-0. Kivimäki tilastoi isolla vastuulla pisteen, levypallon ja viisi syöttöä.

Tigers eteni myös viime kaudella finaaliin, mutta se ei pystynyt nousemaan, kun seura ei hakenut liigalisenssiä. Tigers ei tuolloin katsonut pystyvänsä täyttämään Bundesliigan taloudellisia vaatimuksia. Nyt lisenssihakemus on pistetty sisään ja päätöksiä odotellaan kesäkuun lopussa.

– Aika moni seura tähtää usein nousuun, ja välillä aika isoillakin resursseilla, siinä kuitenkaan välttämättä onnistumatta. Me keskityimme alusta saakka tekemään pieniä asioita isossa kuvassa oikein aika pienilläkin resursseilla. Silti me olemme saavuttaneet nyt sarjanousun kaksi kertaa peräkkäin. Se on kieltämättä ihan kova saavutus, Jansson tunnelmoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Finaalissa Tigers saa vastaansa joko Vechtan tai Giessenin. Viime kaudella Tigers hävisi finaalissa ja nyt se lähtee kirkastamaan mitalia.

– Olemme alusta lähtien halunneet parantaa viime kaudesta, joten tässä on edelleen kaksi kauden tärkeintä ottelua jäljellä ja huomenna jatketaan treeneillä, Jansson kertoo.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Teneriffa varmisti neljännen sijan, kun runkosarja päättyi sen osalta 92-69 (44-37)-voittoon Zaragozasta. Sasu Salin heitti kolme pistettä ja sai tilastoihinsa myös levypallon ja syötön. Teneriffa kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Malagan.
Ottelutilastot

Itävallan liigan finaaleissa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui toisessa finaaliottelussa BC Viennalle 67-79 (41-41). Otteluvoitot ovat nyt 1-1. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote