Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

Korisliigan parhaaksi puolustuspelaajaksi äänestettiin Vilppaan Perttu Blomgren. Lapuan Korikobrien kasvatti Blomgren on aiemmin valittu Korisliigan Vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2021–22). Puolustustyöskentelystään mainetta niittäneellä Blomgrenilla kulki myös hyökkäyspäässä: 8,9 pistettä, 3,7 levypalloa ja 5,2 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden.

SM-hopeaa saavuttaneen Kauhajoen Severi Kaukiainen äänestettiin Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Peli-Karhujen kasvatille valinta on toinen putkeen. Kaukainen tilastoi runkosarjassa 12,4 pistettä, 2,6 levypalloa ja 5,4 koriin johtanutta syöttöä.

Naisten Korisliigan tuoreen Suomen mestari Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho on äänestetty Vuoden puolustuspelaajaksi. Aiemmin Vehka-aho on valittu naisten Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi (2021–22). Vimpelin Vedon kasvatti Vehka-aho oli myös suuressa roolissa mestarijoukkueen hyökkäyspelissä, kun hän tilastoi 13,8 pistettä, 3,2 levypalloa ja 3,7 koriin johtanutta syöttöä.

SM-hopeaa voittaneen Torpan Poikien Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Hyvinkään Pontevan kasvatti toi penkiltä ToPolle 9,3 pistettä, 4,9 levypalloa ja 2,3 koriin johtanutta syöttöä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote