Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Teneriffa pelasi kokonaisuudessaan vahvan kauden, mutta kirsikka jäi puuttumaan kakun päältä. Mestarien liigassa se selvitti tiensä Final Fouriin, mutta hallitseva mestari joutui tyytymään pronssiin hävittyään Hapoel Jerusalemille pisteellä.

– Mestarien liigan välierien pisteen tappio tietenkin kirveli. Ok, saimme lopulta pronssia, mutta totta kai lähdimme voittamaan kilpailua, Salin harmittelee Mestarien liigan loppuratkaisua Koripalloliiton tiedotteessa.

Malaga tuli Teneriffalle tutuksi loppukauden aikana, kun joukkueet mittelivät keskenään Copa del Rey’n finaalissa, Mestarien liigan pronssipelissä ja ACB-liigan pudotuspelien avauskierroksella. Mestarien liigassa Teneriffa onnistui nappaamaan voiton, mutta muuten Malaga veti pidemmän korren.

– Tuntuu, että vuosittain pelaamme aina jotain joukkuetta vastaan enemmän. Viime vuonna se oli Manresa ja sitä edellisellä Burgos. Malaga oli erittäin hyvä joukkue ja tietenkin olisi ollut astetta kivempi voittaa, mutta sellaista se välillä on.

Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin yksi pokaali kuitenkin palkintokaappiin tuli, kun Teneriffa nappasi FIBA Intercontinental Cupin voiton. Muutenkin Salin pitää kautta pääosin positiivisena.

– Kaudessa oli paljon hyvää. Olimme ACB-liigassa pitkään ihan kärkipaikoilla ja sijoituimme runkosarjassa neljänneksi, joka oli tosi hyvä suoritus. Mestarien liigassa pääsy Final Fouriin on kova juttu ja pelasimme kauden taas yleisesti hyvällä tasolla. Viimeinen puristus jäi kuitenkin puuttumaan.

Omalta kohdaltaan Salin jatkoi siitä mihin on viime kausina totuttu. Heitto lähti kolmen pisteen viivan takaa empimättä ja puolustuspäässä hän tuskastutti kerta toisensa jälkeen vastustajien tähtipelaajia.

– Henkilökohtaisesti kauden alku oli varmasti paras urani aikana. Sitten minulle tuli loppukaudesta harmittava loukkaantuminen, jonka jälkeen tuli pieni notkahdus. ACB:n pudotuspeleissä oli sitten taas vähän parempaa, Salin analysoi kauttaan.

Salinilla on optio Teneriffan kanssa myös ensi kaudesta, mutta joku muu seura voi ostaa hänen sopimuksensa ulos ensi viikkoon mennessä. Salin on kuitenkin valmistautunut palaamaan takaisin aurinkosaarelle myös ensi kaudeksi.

– Jotain kyselyitä on käsittääkseni tullut muualtakin, mutta näillä näkymin olen palaamassa takaisin ensi kaudeksi.

Huikea MM-kesä edessä

Susijengin kapteeni on itseoikeutetusti mukana Susijengin MM-ryhmässä kunnossa ollessaan ja odottaa jo innolla tulevaa maajoukkuekesää.

– Siisti MM-vuosi edessä. Kyllähän se on jonkinmoinen unelma, että pääsemme taas pelaamaan MM-kisoihin. Viimeksi paikka tuli villin kortin kautta, mutta tällä kertaa pääsimme mukaan ihan pelaamalla. Siistiä mennä MM-kisoihin mukaan.

Susijengi arvottiin Japanin Okinawalla pelattavaan lohkoon, jossa se kohtaa Saksan, Australian ja isäntämaa Japanin.

– Lohko on varmasti yksi vaikeimmista. Japani on isäntämaana varmasti kova, vaikka Rui Hachimura ei näillä näkymin olekaan joukkueessa mukana. Saksa näytti viime kesän EM-kisoissa ja MM-karsinnoissa, että se on huippujoukkue ja Australia on tietenkin arvokisojen kestomenestyjä. Vaikeaa tulee olemaan, mutta samalla meillä on kaikki mahdollisuudet myös voittaa joka joukkue. Onhan meillä kuitenkin Lauri Markkanen, Salin heittää.

Lähde: Koripalloliiton tiedote