Suomi sijoittui kymmenenneksi Turkin Konyassa pelatuissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa, kun päätöspelissä Sudenpennut kärsivät tappion Belgialle 54-80 (22-43).

Suomesta ei päätöspelissä ollut taistelemaan voitosta, kun Belgia karkasi avausneljänneksen puolenvälin tienoilla, eikä enää katsonut taakseen.

– Nyt emme olleet fyysisesti tai henkisesti parhaalla tasolla, joten tulos oli sen mukainen. Takki oli niin sanotusti tyhjä, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kiteytti Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen pistekärki oli jälleen kerran Elina Aarnisalo (22/8).

Belgialta eniten pisteitä heitti Ella Declercq (10/3).

Suomi sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi ja sai pudotuspeleissä vastaansa Serbian. Sudenpennut hävisi Serbialle niukasti 70-64 ja putosi kahdeksan parhaan joukosta, mutta voitti tärkeässä viidennessä pelissään Portugalin ja täten piti paikkansa A-divisioonassa myös ensi kesänä.

– Kokonaisuudessaan hyvä turnaus meiltä. Hyvin pienestä on asiat kiinni. Jos olisimme onnistuneet aivan meidän omalla huipputasolla, niin olisimme voineet olla mitalipeleissä. Vastaavasti kovin paljoa huonommin ei olisi tarvinnut pelata, niin olisimme olleet kamppailemassa putoamista vastaan viimeisen neljän joukossa, Hellman aloitti kisojen jälkipuinnin.

– Neljännessä ja viidennessä pelissä onnistuimme meidän tasoon nähden hyvin. Ja se riitti sarjapaikan säilyttämiseen ja tähän kymmenenteen sijaan.

– Tämä oli itselle ensimmäinen päävalmentajapesti maajoukkueympyröissä. Oli todella helppoa olla, kun staffissa oli ahkeria moniosaajia Reetta Hämeenoja, Erika Pakkala, Janne Hänninen ja Tuomas Rahkonen, jotka tekivät omasta työstä erittäin helppoa. Iso kiitos heille heidän panoksestaan tämän kesän proggiksen aikana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote