Keskiviikkona Puolan kaatanut Suomen miesten universiadijoukkue pelasi vahvan ensimmäisen 12-minuuttisen Liettuan haastajia vastaan Kiinan Huangzhoun kansainvälisessä turnauksessa, mutta menetti sitten heittojyvänsä. Tulikuumasti heittänyt Liettua peittosi suomalaisvastustajansa lukemin 52-71 (32-45).

Suomi johti peliä toisen jakson alussa vielä kolmella pisteellä, mutta seuraavan 24 pisteen keräämiseen kului siltä kaksinkertainen aika.

Jo Puola-pelissä alkaneet korinteko-ongelmat jatkuivat myös Liettua-otteluun, ja vaikka Suomi sai kerättyä hurjat 21 hyökkäyspään levypalloa, ei pallo pudonnut sukkaan kuin harvakseltaan ja peli jähmettyi asemakamppailuksi.

Kolmen pisteen heittonsa 43% tarkkuudella upottanut Liettua kasvatti kolmannella johtonsa lähemmäs 20 pistettä eikä Suomesta ollut enää kirimään sitä umpeen.

– Kuten päävalmentaja Danny Jansson kuvasi, meillä vähän kuin loppui ”swägi” kesken toisen jakson alussa, valmentaja Anton Mirolybov kuvaili ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meille alkoi tulla hirveä määrä yksinkertaisia virheitä molemmissa päissä kenttää, ja kun usko yhteiseen tekemiseen horjui, yritimme ratkaista ongelmia ennemminkin yksilö- kuin joukkuetasolla.

Huangzhoun turnauksessa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Suomi kohtaa perjantain ottelussaan Kiinan liigan mahtiseuroihin lukeutuvan Beijing Ducksin.

– Prosessi jatkuu ja sitä varten tässä turnauksessa ollaan, että opitaan tulevaa varten. Tavoite on, että olemme huomenna parempia kuin tänään.

Suomen ainoa kaksinumeroisille pisteille yltänyt oli Teemu Suokas (10/1/4 syöttöä).

Suomi – Liettua 52-71 (20-19, 32-45, 41-58), miesten haastajamaaottelu, Huangzhou (Kiina) 20.7.2023

Suomi: Teemu Suokas 10/1/4 syöttöä, Thomas Tumba 8/5, Vili Nyman 8/4, Mustapha Amzil 8/3, Perttu Blomgren 6/6/3 syöttöä, Joel Mäntynen 6/6, Touko Tainamo 2/3, Tomas Murphy 2/2, Luukas Vaara 2/2, Tomas Pihlajamäki 0/2, Eemi Luukkonen 0/2, Erik Sajantila 0/2.

Liettua: Arnas Berucka 11/1, Nojus Mineikis 11/0.