Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue matkusti torstaina Serbian Nishiin, jossa pelataan 22.-30.7. ikäluokan A-divisioonan EM-kisat. Sudenpentujen kanssa samassa C-alkulohkossa ovat Slovenia, Serbia ja Tshekki.

Suomi lähtee poikkeuksellisissa lähtökohdissa EM-kisoihin, kun putoaminen ei ole mahdollista. Suomelle on myönnetty ikäluokan EM-kotikisat kesälle 2024, mikä tarkoittaa, että kisaisäntänä on automaattisesti mukana, vaikka Suomi sijoittuisikin kolmen viimeisen joukkoon.

A-divisioonan EM-kisoissa alkulohkon jälkeen pelataan pudotuspelit, Round of 16, joka määrittää pelaako loppukisat sijoista 1-8 vai 9-16.

– Ensimmäinen tavoite on, että peli paranee pykälä pykälältä kisojen aikana kuten kesän aikana olemme onnistuneet parantamaan. Kisojen kannalta oleellisin peli on tuo neljäs. Totta kai alkulohko on tärkeä ennakkoasetelmien kannalta, mutta ensimmäinen suuri välitavoite on Round of 16, Suomen päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen alkulohkossa ensimmäisenä vastaan tulee Slovenia lauantaina, kisaisäntä Serbia sunnuntaina ja Tshekki maanantaina.

– Kovaltahan tuo alkulohko näyttää kuten A-kisoissa kuuluukin. Serbialla on erittäin hyvä 2005 syntyneiden ikäluokka ja he ovat yksi suurimmista ennakkosuosikeista näissä karkeloissa. Ennakkoon jo voi sanoa, että tulee olemaan ikimuistoinen kokemus, kun pääsee pelaamaan Serbiassa kotijoukkuetta vastaan, Virtanen aloittaa alkulohkon perkaamisen.

– Ensimmäisenä on kuitenkin Slovenia, jonka peleihin olemme jo tutustuneet ja päässeet miettimään minkälaisia pieniä konnankoukkuja pystymme virittämään. Tshekki taas on perinteinen koripallomaa, jonka fyysiset isot pelaajat antavat omat haasteensa.

Suomen valmistautumisjakso on sisältänyt tammikuun Baltic Sea Cupin lisäksi Södertäljen Pohjoismaiden mestaruuskisat sekä Georgia- ja Latvia-tuplamaaottelut Kisakalliossa. Tutun susikoripallon lisäksi Suomi on erottautunut vahvan takakenttänsä ansiosta.

– Elmeri Abbey erottuu poikkeuksellisen nopeudella edukseen. Vastaavasti Eetu Heinonen pystyy luomaan pallon kanssa korintekotilanteita sekä itselleen että joukkuekavereilleen. Olemme pyrkineet luomaan viilauksia rakenteiden sisään, jotta pystymme käyttämään heidän ominaisuuksiaan eduksemme.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue, EM-kisat, Serbia

#SUKUNIMIETUNIMISEURA
3TOWAJelaniHBA
4STEPANOFFHugoHNMKY
5ABBEYElmeriJBA
7KAIVOSJonasHBA
8BLOMFELTChristianTorpan Pojat
9EKLUNDLeoHNMKY
11AMZILAbdullahOBA
12KUHALAMPIKalleBC Nokia
13MACHOLGarangOBA
14SUUTELAOlaviHBA
15FILTNESSRoopeJBA
22HEINONENEetuZentro Basket Madrid (ESP)

Päävalmentaja Petri Virtanen
Valmentaja Pena Ranta
Valmentaja Antti Koskelainen
Fysioterapeutti Tommi Tatti