Alle 18-vuotiaat pojat nappasivat voiton Tshekistä ikäluokan EM-kisoissa 81-76 (40-42). 16-vuotiaat puolestaan kaatoivat EM-kenraalissaan Belgian 74-56 (28-28). 15-vuotiaiden maajoukkue hävisi Liettualle 110-58 (60-27).

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoivat Tshekin toistamiseen

Suomi kaatoi Tshekin toistamiseen EM-kisojen aikana. Voitto kirjattiin Sudenpennuille 81-76 (40-42)

Ensimmäinen ja toinen jakso pelattiin vielä tasaisissa tunnelmissa. Puoliajalla kotijoukkueena pelannut Tshekki johti peliä 42-40.

Kolmannella jaksolla nähtiin parasta Suomea, kun joukkue onnistui tyrehdyttämään kotijoukkueen hyökkäyksiä ja rankaisi samaan aikaan hyökkäyspäässä. Sudenpennut pääsivät päätösjaksolle kahdeksan pisteen etumatkalta.

– Tämänpäiväisessä ottelussa molemmilla joukkueilla näkyi turnausväsymys. Oli kuitenkin kiva huomata, että meiltä löytyi vielä innokkuutta ja voimaa päättää turnaus voittoon.

Tshekki nousi lopussa kahden pisteen päähän, mutta Suomen johto piti loppuun asti.

Elmeri Abbey 18/3/6 koriin johtanutta syöttöä esiintyi vahvasti. Hän tulee todennäköisesti viemään nimiinsä kisojen syöttökuninkuuden ja on myös riistotilastossa toisena. Myös Olavi Suutela 15/9, Eetu Heinonen 18/2 ja Kalle Kuhalampi 7/12 onnistuivat päätösottelussa.

– Turnausta pitää tarkastella parista eri näkökulmasta. Emme olleet pelillisesti pelikovuudessa ja pelinopeudessa A-divisioonan vaatimalla tasolla. Etenkin, kun sairastelut kiusasivat meitä turnauksen aikana. Pojat olivat tuhansien kilometrien päässä kotoa hyvin haastavassa tilanteessa. He saivat tästä hyvän kokemuksen elämään, miten yhdessä toisia auttamalla voidaan selvitä hankalastakin tilanteesta.

udenpentujen lopullinen sijoitus on 15. Joukkue voitti turnauksen aikana Tshekin kahdesti. Ensimmäinen voitto tuli alkulohkossa ja toinen tänään. Slovenia, Serbia, Kreikka, Ruotsi sekä Tanska aiheuttivat Suomelle tappiot.

– Meidän aloitusviisikkomme oli läpi kisojen 06-syntyneiden ikäluokkaa. He ovat mukana ensi vuoden kotikisoissa ja ovat varmasti valmiimpia. Myös vanhemmalle eli 05-syntyneiden ikäluokalle tämä oli kokemus, jonka myötä he ovat varmasti valmiimpia siirtymään alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen.

16-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoi Belgian

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi EM-kenraalissaan Belgian 16-vuotiaiden maajoukkueen. Sudenpennut voittivat ottelun 74-56 (28-28).

Avauspuoliajalla peli eteni tasaisissa merkeissä. Alkuun kotijoukkueena pelannut Belgia onnistui hyökkäyksissään, mutta etenkin toisella jaksolla Suomen puolustus onnistui tyrehdyttämään belgialaisten hyökkäykset. Belgia jäikin kahdeksaan pisteeseen toisella jaksolla.

Kolmannella jaksolla Sudenpennut saivat hyökkäyspelinsä toimimaan ja heitot löysivät koriin kovalla prosentilla. Jakso merkittiin Suomelle 25-12. Belgia ei enää toipunut tästä.

– Tärkeintä tässä pelissä oli tulos. Viimeinen valmistavan vaiheen ottelu ennen EM-kisoja. Hävisimme edelliset viisi peliä, joten hienoa että saimme voiton. Sairastupakin alkaa olla yhtä pelaajaa vaille tyhjä, päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi.

Miikka Muurinen 20/6 oli Suomen pistekärki. Julius Ansamaa 15/6 ja Samu Adler 10/8/6 olivat myös iskussa hyökkäyspäässä. Aaron Ona Embo heitti 13 pistettä Belgialle.

– Tämä oli ennen kaikkea joukkueen ja joukkuepuolustuksen voitto. Ensimmäiset 25 minuuttia oli todella tasaista, jonka jälkeen onnistuimme joukkuepuolustuksessa. Siinä takakentän pelaajat Samu Adler, Kamsi Adigwe ja Matias Karlin olivat isossa roolissa.

Seuraavaksi 16-vuotiaat pojat matkaavat Makedoniaan, kun edessä on ikäluokan MM-kisat. Ensimmäinen peli on edessä ensi viikon lauantaina.

Alle 15-vuotiaille pojille kokemusta Liettuasta

Suomen alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi Liettuan maaottelussa toistamiseen viikonlopun aikana. Liettua oli vahvempi 110-58 (60-27).

Kotijoukkue karkasi Sudenpennuilta toisella jaksolla ja meni menojaan.

15-vuotiailla oli Liettuassa mukana iso määrä pelaajia. Lähes koko pelaava kokoonpano oli vaihtunut perjantaisesta.

– Samanlainen kaava kuin perjantaina. Me aloitimme ihan hyvin, mutta samat ongelmat korostuivat pelin edetessä. Menetyksiä kertyy liikaa. Syöttämisen ja pallottomana liikkumisen kanssa on tehtävä töitä, päävalmentaja Henri Clement sanoi.

Tuukka Kiviharju heitti Suomen korkeimman pistemäärän. Hänelle kirjattiin 11 pistettä. Olli Laitinen sai kasaan kahdeksan pistettä ja neljä levypalloa. Liettuan tehokkain oli Ignas Stombergas 18/10.

– Meillä oli mukana kaksi joukkueellista pelaajia. Pelaajat pääsivät tekemään maaotteludebyytin Euroopan huippujoukkuetta vastaan. Kohtaamme reilun viikon päästä Islannin Kisakalliossa. Silloin meillä on mahdollisuus ottaa oppia näistä peleistä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote