Susijengin syömähammas Lauri Markkanen käynnisti kesänsä 24 pisteen henkilökohtaisella potilla hurmosvoitossa Liettuaa vastaan. Markkanen löysi omasta pelistään vielä runsaasti parantamisen varaa, mutta kehui vuolaasti sekä joukkuetovereitaan että Tampereen Nokia Areenan 13 054 -päistä ennätysyleisöä.

Markkanen aloitti perjantain myöhäisillan ottelun tunnustellen, kun NBA:n kehittyneimmän pelaajan palkinnon hakeneen jyväskyläläisen neljä ensimmäistä pelitilanneheittoyritystä kolahtelivat Nokia Areenan rautoihin.

Ottelun toisella jaksolla kupletin juoni muuttui. Jos avausjaksolla pelattiin hidasta puolen kentän koripalloa liettualaiseen tyyliin, Susijengi kärkkyi orastavalle karkumatkalle Markkasen juostessa puolustuslevypalloista nopeita vastahyökkäyksiä panikoivaan liettualaisselustaan. Toisen jakson puolessavälissä Markkanen upotti kahdeksan perättäistä pistettä kahteen minuuttiin.

– Huomasin, että kun vastustaja kääntää mulle selän puolustukseen palatessa, pääsin hyökkäämään molemmilta puolilta kohti koria. Olen tehnyt tosi paljon treeniä sen eteen, ja oli kiva nähdä, että sitä voi toteuttaa pelissäkin, Markkanen pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Nokia Areenan ennätysyleisö sai nähdä pelissä tuttuakin tutumpaa kenttää juoksevaa, kaukoheittoa viljelevää ja voimadonkkeja vastustajan kasvoihin iskevää Lauria. Täysin tyytyväinen omaan peliinsä Markkanen ei kuitenkaan ollut – esimerkiksi yhdeksästä kolmen pisteen heittoyrityksestään hän upotti vain kaksi.

– Heitot tuntuivat hyvältä kädessä. En tiedä johtuiko adrenaliinista vai mistä, mutta kaikissa heitoissa tuntui olevan vähän liikaa voimaa tänään, hän analysoi.

– En pelannut sillä tasolla, millä haluaisin pelata, mutta totta kai rytmin kanssa on vähän hakemista, kun viime pelistä on vähän aikaa. Taisi olla huhtikuun toinen päivä, kun edellisen kerran pelasin koripallo-ottelun.

”Saatiin aika monta helppoa koria”

Läpi maajoukkueuransa Markkanen on kehunut vuolaasti joukkuetovereitaan ja korostanut heidän merkitystään.

Liettua-ottelun tauottua jyväskyläläinen jatkoi tutulla linjallaan. Vaikka joukkueen peli oli kaukana valmiista, voitto yhdestä maailman parhaista koripallomaista kesän avausottelussa oli nappiavaus MM-kisakampanjalle.

– Ihan hyvä aloittaa kesä voitolla Liettuasta. Vaikka me tehtiin joukkueena aika paljon virheitä, meillä oli silti energiaa ja tahtoa voittaa tämä peli, Markkanen kiitteli.

– MM-kisoja varten on paljon hiottavaa, mutta on tässä toki aikaakin. Mullakin on vielä paljon opettelemista rotaatioiden kanssa. Vaikka suurin osa jengistä onkin vanhoja tuttuja jätkiä viime vuosilta, meillä on myös mukana muutamia uusia jätkiä ja kestää hetken, että osaamme pelata toistemme kanssa.

Markkasen lisäksi Susijengin voiton voimahahmoihin kuuluivat esimerkiksi Prahan ja Berliinin EM-kisakentillä kunnostautuneet pitkän linjan susihahmot Sasu Salin ja Alexander Madsen. Uudempina hahmoina avainpelaajien joukkoon ilmoittautuivat erinomaista heittopeliä esittäneet Olivier Nkamhoua ja Jacob Grandison.

– Olli (Nkamhoua) ja Jake (Grandison) pelasivat isot minuutit viimeisellä jaksolla ja pystyivät tekemään omilla taidoillaan tästä joukkueesta paremman, Lauri kiitteli.

– Tässä on vielä muutama viikko aikaa ennen Aasiaan lähtöä ja nyt täytyy keskittyä pääsemään koko jengin kanssa samalle kartalle. Yksi iso positiivinen asia oli se, että saatiin aika monta helppoa koria tehtyä Liettuaa vastaan leikkaus- ja syöttöpelin ansiosta. Pitää vaan löytää toisemme entistä paremmin.

”Samanlainen tunnelma kattoon myös Espoossa”

Susifanien kannustus ja meteli Nokia Areenalla veti Markkasen nöyräksi ja kiitolliseksi.

Vaikka Tampereen uudessa viihdepyhätössä on nähty jos jonkinmoista maailmantähteä, omaa kieltään koripallon nosteesta kertoo se, että sen uuden katsojaennätyksen kirjautti nimenomaan Susijengi.

– Olihan tuolla ihan uskomaton tunnelma. Oli tiukka matsi ja tarvittiin neljänkymmenen minuutin aikana koko yleisön tuki. Kaikki kiitos kuuluu yleisölle, joka jaksoi tulla paikalle ja auttaa meidät voittoon.

Susijengi pelaa tänä kesänä vielä yhden kotimaaottelun. Joukkue kirmaa Espoo Metro Areenan parketille ensi viikon keskiviikkona 9.8., jolloin vastaan asettuu omaan olympiakarsintaturnaukseensa valmistautuva Viro.

Markkanen toivoo näkevänsä Espoossakin ääriään myöten loppuunmyydyn hallin omiensa tukena.

– Ehdottomasti lisää tätä. Samanlainen tunnelma kattoon myös Espoossa, se auttaa meitä tosi paljon joukkueena. Tällaisen yleisön edessä jokainen pelaaja pelaa aina paremmin.

Susijengi ja Viro kohtaavat Espoo Metro Areenalla keskiviikkona 9.8. klo 18.30 alkaen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote