Vuosien 2024–25 EM-karsintalohkot arvottiin tiistaina iltapäivällä Münchenissa ja arpaonni toi Susijengin tanssikumppaneiksi koripallojätti Serbian, aina vaarallisen Georgian sekä lohkon haastajajoukkueen Tanskan kanssa karsintojen G-lohkossa.

Kansainvälisen koripallon voimamaihin vuosikausia kuulunut Serbia saalisti EM-hopeaa 2017 ja olympiahopeaa 2016 ja tulee lähtemään tuleviin karsintoihin ennakkosuosikkina.

Georgia on lukuisten NBA- ja Euroliiga-pelaajiensa johdolla esiintynyt ansiokkaasti viime vuosien arvokisakarsinnoissa. Nousevana joukkueena Tanska oli puolestaan käytännössä heiton päässä suistaa Liettuan EM-kisoista helmikuun 2021 karsintaikkunassa.

– Kilpailullinen lohko, kuten toivoimmekin. Kolme MM-kisamaata samassa lohkossa unohtamatta sitä, että Tanska oli todella lähellä tiputtaa Liettuan edellisissä karsinnoissa. Kilpailu jatkopaikoista tulee olemaan kovaa, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä on viime vuosilta historiaa Georgian ja Serbian kanssa, mikä tuo tietysti oman lisämausteensa lohkoon. Serbian kanssa meillä on ollut haasteita ja se tulee toimimaan hyvänä motivaattorina.

Susijengi on yhtenä syksyn 2025 EM-kisaisännistä paikkansa tulevissa kisoissa jo varmistanut, mutta tulevat kuusi karsintaottelua tulevat määrittelemään EM-alkulohkoissa vastaan asettuvat joukkueet.

Susijengin lisäksi kaksi muuta joukkuetta tulee etenemään karsinnoista EM-kisoihin. Karsinnat pelataan helmikuussa 2024, marraskuussa 2024 ja helmikuussa 2025.

– Tällä hetkellä olennaista on keskittyä tuleviin MM-kisoihin. Palataan näihin karsintoihin sitten kisojen jälkeen, Tuovi päättää.

Lähde: Koripalloliiton tiedote