Susijengin MM-urakka alkoi 98-72-tappiolla Australialle. ”Boomersin” puolustussuunnitelma keskittyi odotetusti Lauri Markkasen hidastamiseen.

Aivan kuten vuoden takaisessa EM-puolivälierässä Espanjaa vastaan, sai Markkanen tyypilliset heittonsa ja nousi Susijengin tehoykköseksi, mutta joutui tekemään ylitöitä jokaisen pisteensä eteen. Samalla susihyökkäys muuttui Australian onnistumisen myötä yhä staattisemmaksi ja varovaisemmaksi.

Kun ottelun toisen puoliajan yhdestätoista kolmen pisteen heittoyrityksestä vain yksi onnistui, tipahti Susijengi kyydistä noin 25 minuutin pelin jälkeen.

– Ei tuolla tosiaan mitään yllätyksiä tullut. Australia pelasi kovaa ja teki aika lailla ne asiat mitä odotimmekin. Heillä on kuitenkin aika paljon rutiinia kovimman tason kansainvälisistä peleistä ja se näkyi, Markkanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Australia sitoi ja rappasi Markkasta reippaalla kädellä ja usutti kaksi, parhaimmillaan kolmekin puolustajaa hänen kimppuunsa. Lisäksi Australia onnistui pysäyttämään Markkasen suunnanmuutospelin heti alkutekijöihinsä.

– Ihan normaalia puolustusta tällä tasolla. Kovaa siellä sai ottaa kiinni, mutta niin pitääkin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote