Susijengi koki yllättävän tappion, kun se hävisi MM-kisoissa kisaisäntä Japanille 88-98. Samalla haihtuivat Susijengin mahdollisuudet edetä alkulohkosta jatkoon.

Susijengi näytti olevan jo matkalla selvään voittoon, kun se johti ottelua kolmannen neljänneksen lopussa 18 pisteellä, mutta sen jälkeen Japani tuli viimeiselle neljännekselle hurjana ja pisti heittorallin pystyyn nousten kotiyleisönsä siivittämänä lopulta voittoon.

– Ensimmäisessä ottelussa tiesimme tasan tarkkaan, mitä Australia tekee ja tänään tiesimme tasan tarkkaan, mitä Japani tekisi. Siitä ei ollut kysymys. Tiesimme kyllä, että jos lähdemme hyppyheittokilpailuun Japania vastaan, teemme itsellemme vaikean illan. Lopputuloksen voi nähdä taululta ja kuulla yleisön metelistä, Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi summasi illan saldon Koripalloliiton tiedotteessa.

Kirvelevän tappion jälkeen Tuovi suuntasi nopeasti katseet eteenpäin.

– Tämä sattuu, ja niin pitääkin sattua. Mutta nyt meillä on vielä kolme ottelua pelaamatta tässä turnauksessa ja tarvitsemme juuri näitä joukkueita, jotta kasvamme joukkueena yhteen, Tuovi jatkoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote