EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

Jantunen vietti viime kauden Italiassa Trevison riveissä, mutta purki kesällä sopimuksensa italialaisseuran kanssa. Hän pelasi kesällä Golden State Warriorsin riveissä NBA:n kesäliigaa ja teki lopulta kaksivuotisen sopimuksen Iisalon valmentaman Paris Basketballin kanssa.

– Se oli monen asian yhdistelmä. Määrätietoinen seura, valmennus, kova sarja, kansainväliset ottelut…Siinä oli vain monta asiaa mitkä tuntuivat oikealta, Jantunen kertoo siirtonsa syistä Koripalloliiton tiedotteessa.

Samaan aikaan, kun Jantunen hikoili Japanissa MM-parketeilla, niin Iisalo valmisteli miehistöään kautta varten Kisakallion maisemissa. Jantunen pääsi joukkueen mukaan vasta MM-kisojen jälkeen, mutta on ottanut jo heti ison roolin joukkueessa. Myös joukkueen peli on kulkenut vahvasti, sillä pariisilaisseura on aloittanut kautensa Ranskan liigassa neljällä voitolla.

– Kausi on lähtenyt ihan hyvin liikkeelle. Tässä ensimmäisen kuukauden aikana on ollut aika paljon oppimista, mutta on ollut hauskaa. Tästä on hyvä jatkaa. Aika paljon on asioita joita voi vielä parantaa, joten siihen nähden on hyvin lähtenyt liikkeelle.

Jantunen on nauttinut pelaamisesta ja harjoittelusta Iisalon alaisuudessa.

– Ihan hyvältä on tuntunut. Vaatimustaso on kova ja se vie pelaajia eteenpäin ja se on se pääasia.

Tiistaina alkava EuroCup pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, josta lohkojen kuusi parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta ansaitsevat paikan suoraan puolivälierissä ja neljä muuta joukkuetta aloittavat neljännesvälieristä.

Paris Basketballin kanssa samassa lohkossa pelaavat Besiktas, Olimpija Ljubljana, Hapoel Tel Aviv, Joventut Badalona, London Lions, Prometey, Reyer Venezia, Towers Hamburg sekä Wolves Vilna.

– On paljon hyviä joukkueita ja paljon pelejä. Haasteita riittää totta kai, kun mukana on kovia joukkueita kaikkialta Euroopasta,

Vaikka vastukset ovat kovia, niin Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin.

– Näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet. Meidän pitää keskittyä siihen meidän omaan pelaamiseemme eikä katsoa niin paljon vastustajia. Jos me pelaamme omaa peliämme ja omalla tasollamme, niin näen meillä olevan hyvät mahdollisuudet lohkossamme.

Paris Basketballin ensimmäisenä haasteena vastaan asettuu Wolves tiistaina.

Lähde: Koripalloliiton tiedote