Lauri Markkanen suoritti kesällä pakollisen asevelvollisuutensa ja palasi varusteiden palautuksen jälkeen takaisin rapakon taakseen valmistautumaan NBA-kauteen. Markkasen mukaan armeijasta jäi käteen jotain myös koripalloa ajatellen.

Markkanen asteli armeijan virheisiin kesällä suuren mediahuomion saattelemana. Vaikka varusmiespalvelus vaikutti hänen kesäharjoitteluunsa, hän piti kokemusta kokonaisuudessaan hyvänä.

– Se meni hyvin. Se haastoi sinua fyysisesti ja henkisesti hieman, mutta se oli hyvä kokemus saada. Minulla oli hauskaa ja sain paljon uusia ystäviä, Markkanen kehui Utah Jazzin kauden avaustilaisuudessa.

Markkasen mukaan tarttui erityisesti johtajuutta.

– Se oli minulle hyvä kokemus johtajana eteenpäin mentäessä.

– Se vei minut ajoittain epämukavuusalueelleni ja opin selviytymään siitä. Koripallokentällä tiedämme kaikki miltä se näyttää. Se oli täysin erilainen asia opetella uusia taitoja ja selviytyä tilanteista sekä henkilökohtaisesti ja sitten ryhmänä. Luulen, että se oli se haastava osa, että odotettiin johtavan ja selviävän asioiden kanssa, joita et ole koskaan tehnyt ennen, Markkanen jatkoi.

Utah aloittaa harjoitusottelunsa viikonloppuna kohdatessaan Los Angeles Clippersin Havaijilla.