Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

Vimpeli jatkoi voitokkaana

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Vimpelin Veto emännöi voitolla kautensa aloittanutta Tapiolan Honkaa. ViVe nappasi kauden toisen voittonsa 80-71 (27-35).

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvemmin. Vimpelillä oli vaikeuksia omien heittojensa kanssa ja vieraat karkasivat kahdeksan pisteen johtoon. Ero säilyi samana aina puoliajalle asti.

Kotijoukkue sai pelinsä uomiinsa puoliajan jälkeen. Erityisesti Samatha Breen oli vaikea pideltävä espoolaisille. ViVe kapusi kolmannen jakson päätteeksi kahden pisteen johtoon.

Päätösjaksolla Vimpeli varmisti voittonsa iloisen hyökkäyspelin avulla. Se jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä.

Breen oli ottelussa lähellä tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 27 pistettä, 15 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Tuitele pussitti 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Hongasta Cierra Walker heitti 29 pistettä.

ToPo:n puolustuspeli siivitti joukkueen voittoon

Helsingissä ToPo sai vieraakseen Pyrinnön. Pyrinnölle peli oli kauden ensimmäinen. ToPo oli ottelussa tyly emäntä ja nappasi sarjapisteet vakuuttavan esityksen jälkeen 84-39 (46-28).

Vierasjoukkue pystyi haastamaan helsinkiläisiä ensimmäisen jakson ajan. Tämän jälkeen ToPo löysi parempia heittopaikkoja ja karkasi puoliajalle 18 pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli kotijoukkueen näytöstä. Sille kertyi onnistumisia niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Jakso merkittiin helsinkiläisille 26-4. Pyrinnöllä oli vaikeaa hyökkäyspäässä koko toisen puoliajan ajan ja pistemäärä jäi 11 pisteeseen.

ToPo jatkaa voittonsa ansiosta puhtaalla pelillä.

Taru Tuukkanen heitti 21 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Carmen Tyson-Thomas 17/12 säesti tupla-tuplalla. Pyrinnöstä Kayla Shaw pussitti 11 pistettä.

Peli-Karhuille avausvoitto

Kotkan Peli-Karhut vieraili lauantaina Forssassa. Joukkue nappasi vierasottelusta kauden avausvoittonsa selvin lukemin 100-66 (58-31).

Kotkalaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se oli selvästi vastustajaansa edellä avauspuoliajalla. Jo puoliajalla vierasjohto oli 27 pistettä.

Vaikka peli tasoittuikin toisella jaksolla, eivät forssalaiset pystyneet enää missään vaiheessa taistelemaan voitosta.

Natalie Kleemann-Day pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa PeKa:n paidassa. Hän oli joukkueensa paras pistenainen 19 pisteellä. Lisäksi hän keräsi seitsemän levypalloa. 19-vuotias Mette Nurminen heitti ottelussa korkealla prosentilla. Hän säkitti uudeksi piste-ennätyksekseen 18 pistettä. FoA:n tehonainen oli Nenna Lindström 26 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kuudella koriin johtaneella syötöllä.

HBA avasi voittotilinsä

Kouvolassa Kouvottaret emännöi HBA:ta. Märsky pelasi kurinalaisen ottelun ja nappasi ansaitusti kauden avausvoittonsa 76-65 (48-44).

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli soljui mukavasti. Puoliajalla HBA:n johto oli neljä pistettä.

Puoliajan jälkeen HBA pystyi sulkemaan kotijoukkueen korihanat. Jakso merkittiin Märskylle 19-5 ja pääsi turvallisessa johdossa päätösjaksolle.

Kouvottaret sai taisteluilmeen päälle vielä päätösjaksolla. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi ja HBA nappasi sarjapisteet mukanaan Helsinkiin.

Lilli Onnela jatkoi mainioita otteitaan Märskyn paidassa. Hänelle kirjattiin 15 pistettä ja seitsemän levypalloa. Albina Syla 6/14 taisteli korin alla vahvasti. Kouvottarista Jemina Airaksinen kasasi 14 pistettä ja kahdeksan levypalloa.