KTP-Basketin ja Kataja Basketin välinen kohtaaminen Kotkassa päättyi vieraiden hyväksi yhden pisteen turvin.

KTP-Basket ja Kataja Basket ottivat toisistaan mittaa Kotkassa, eikä voittajaa uskaltanut ennustella turhan aikaisin, sillä joukkueet etenivät rinta rinnan viimeisille sekunneille. Katajan onnistunut puolustus KTP:n viimeistä nopeaa hyökkäystä vastaan kuitenkin ratkaisi kohtaamisen vieraiden hyväksi. Isäntäjoukkue KTP joutui nielemään tappion tiukoin luvuin 67–68.

Kotijoukkueen korinteosta isoimmassa vastuussa oli Vincent Golson Jr, joka nakutteli taululle 19 pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä, joskin myös kuusi menetystä. Menetykset olivatkin tasaväkisen tilastokortin näkyvin ero joukkueiden välillä, sillä KTP:lle kertyi niitä 18, kun taas Katajalle vain kymmenen.

Kentän ehdoton korikuningas tänä iltana oli Katajan pelinjohtaja Tuomas Hirvonen. Monipuoliselle takamiehelle kirjattiin pelissä 28 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Hirvonen oli aluksi myös hyvässä kaukoheittoterässä upottaessaan kaaren takaa neljä kertaa, mutta viimeisen jakson epätarkkuuden myötä yrityksiä kertyi lopulta peräti 12.

Myös joukkuetoveri Thomas Tumba loisti, mutta erityisesti puolustuspäässä kerätessään seitsemän levypalloa, kaksi riistoa ja kolme torjuntaa. Pisteitä Tumba teki kymmenen, ja niistä viimeiset syntyivät ottelun ratkaisevilla hetkillä, kun hän ryöväsi pallon Katajalta ja kävi donkkaamassa sen toiseen päätyyn.

Kataja on nyt voittanut kummankin tähän mennessä pelaamistaan otteluista.

Lähde: Koripalloliiton tiedote