ESPN on julkaissut vuotuisen rankinginsa NBA:n parhaista pelaajista. Lauri Markkanen teki vahvan paluun listalle.

Viime vuonna Markkanen ei mahtunut ESPN:n listauksessa NBA:n sadan parhaan pelaajan joukkoon, mutta tänä vuonna hän teki komean sisääntulon viime kauden läpimurron jälkeen. Uusimmassa listauksessa Markkanen löytyy sijalta 28.

– Markkanen nousi All-Star-pelaajaksi ja voitti NBA:n kehittyneimmän pelaajan palkinnon ensimmäisenä kautenaan Utahissa. Hänen pistekeskiarvonsa nousi 25,6 pisteeseen, joka oli 10,8 enemmän kuin edelliskaudella ja NBA:n viime kauden suurin parannus. Hänen 16 vähintään 30 pisteen ottelua oli yksi enemmän kuin hänen edellisellä viidellä kaudella yhteensä, ESPN perustelee Markkasen sijoitusta.

Markkasen taakse jäi liuta kovia nimiä kuten muun muassa Khris Middleton, James Harden, hänen entinen joukkuekaverinsa Zach LaVine, Klay Thompson, Bradley Beal ja Kyrie Irving. Markkanen oli samalla koko listauksen suurin ponnahtaja.