Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Keskiviikkoillan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

Peli-Karhuille toinen voitto

Ilman tappioita kauden aloittanut ViVe joutui nöyrtymään ensimmäisen kerran, kun Peli-Karhut oli vahvempi Kotkassa 84-63 (52-26).

Kotijoukkueen alku oli hurja. Se upotti kolmen pisteen heittoja hyvällä prosentilla ja piti puolustuspäässä vieraat kurissa. Ensimmäinen jakso merkittiin PeKa:lle 32-12. Puoliajalla emännillä oli 26 pisteen etumatka.

Toisella puoliajalla peli tasoittui. Vimpeli onnistui kolmannella jaksolla kuromaan PeKa:n johdon 21 pisteeseen. Missään vaiheessa voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä ja kotkalaisryhmä pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan.

Natalie Kleemann-Day upotti ottelussa pelitilanneheittonsa 77 prosenttisesti ja pussitti 31 pistettä. Veera Pirttinen upotti ottelussa kuusi kolmen pisteen heittoa. Hänelle kirjattiin 18 pistettä. ViVe:n Lasha Petree ylsi 18 pisteeseen.

Kouvottaret jäi Hongan jalkoihin

Tapiolan Honka oli illan ottelussa tyly emäntä, kun se kohtasi kotonaan Kouvottaret. Voitto kirjattiin espoolaisille 84-56 (44-27).

Kotijoukkue onnistui sekä hyökkäys että puolustuspäässä ensimmäisellä puoliajalla. Kouvottaret pystyi roikkumaan mukana ensimmäisen jakson ajan. Honka kuitenkin karkasi puoliajalle 17 pisteen johdossa.

Sisuuntunut vierasjoukkue onnistui kolmannella jaksolla nousemaan 12 pisteen päähän. Espoolaiset veivät kuitenkin päätösjakson 28-12 ja nappasivat kauden toisen voittonsa.

Hongan tehokaksikkona häärivät Cierra Walker 28/5 koriin johtanutta syöttöä ja Tayanna Jones 28/7. Armi Anttila väänsi vahvasti korin alla. Hänelle kirjattiin neljä pistettä ja 11 levypalloa. Vieraiden pistekärki oli Venla Varis 15 pisteellä.

Pyrintö avasi voittotilinsä

Tampereen Pyrintö sai tämän kauden osalta voittotilinsä auki toisessa ottelussaan. Joukkue kaatoi kotikentällään FoA:n 92-51 (45-26).

Vierasjoukkue roikkui Pyrinnön mukana ensimmäisen jakson. Kotijoukkue kuitenkin paransi etenkin puolustuspäässä ja vei toisen jakson 26-10 ja kasvatti puoliaikajohtonsa 19 pisteeseen.

Kolmannella jaksolla pelin kuva säilyi samana ja kotijohto kasvoi tasaisesti.  Suurimmillaan Pyrintö johti 44 pisteellä ja pääsi ansaitusti juhlimaan avausvoittoaan.

Ottelun hahmo oli Shaw, joka hurjasteli tilastoihinsa 38 pistettä, kymmenen levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Emma Törnblom 12/5 upotti heittonsa hyvällä prosentilla. Vierasjoukkue oli debyyttinsä tehneen Shelby Cheslekin 26/13 tehojen varassa.

HBA:lle kotivoitto EBT:stä

Helsingissä nähtiin kahden nuoren joukkueen kohtaaminen, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Kotijoukkue esiintyi pirteästi ja nappasi kauden toisen voittonsa 75-56 (33-22).

Ensimmäinen jakso oli tasainen eikä pisteillä mässäilty. HBA sai pelin edetessä hyökkäyspelaamisensa kulkemaan paremmin ja kasvatti sen turvin johtoaan tasaisesti. Puoliajalle se pääsi 11 pisteen johdossa.

Kun Märsky vei nimiinsä myös kolmannen jakson ja kasvatti johtonsa 20 pisteeseen, jäi vierasjoukkueelle suuri vuori kiivettäväksi. Päätösjakso oli tasainen eikä EBT pystynyt enää uhkaamaan helsinkiläisten voittoa.

Albina Syla heitti ottelussa oman piste-ennätyksensä. Hänelle kirjattiin 16 pistettä. Tiia Talonen pelasi vahvan ottelun. Hänelle kirjattiin 10 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. EBT:n Sanni Nelskylä teki uransa ensimmäisen tupla-tuplan 12 pisteellä ja 11 levypallolla.