Lauri Markkanen ja Utah Jazz voittivat ensimmäisen pelinsä tällä NBA-kaudella, kun utahilaiset voittivat kotikentällään Los Angeles Clippersin 118-120 (54-63). Markkanen oli liekeissä 35 pisteen ja 12 levypallon illalla.

Jazz oli lähes koko pelin pienoisessa johdossa, mutta aivan kalkkiviivoilla Clippers kiri rinnalle ja jopa hetkittäin ohitse. Alle minuutti ennen loppusummeria Markkanen tippasi oman heittonsa sisään ja Jazzin pisteen johtoon, mutta Clippersin Paul George vei puolestaan vieraat pisteen etumatkalle vapaaheitoillaan.

Noin 28 sekuntia ennen peliajan päättymistä Jordan Clarkson upotti loppulukemat kolmosellaan Markkasen syötöstä. Jazzin puolustus kesti Clippersin hyökkäysyrityksen ja utahilaiset pääsivät juhlimaan voittoa.

Markkanen oli joukkueensa pistekärki suomalaisen säkittäessä 35 pistettä ja repien 12 levypalloa. Tupla-tuplansa kylkeen Markkanen tilastoi kolme syöttöä 35 minuutin peliajalla. Hän osui pelitilanneheittonsa 12/23, joista kolmoset 5/13, ja vapaaheittonsa 6/6.

Jazzin toiseksi paras pistemies oli Kelly Olynyk, jonka saldo oli 15 pistettä.

Clippersiltä vauhdissa olivat George (36/4), Kawhi Leonard (25/9/5 syöttöä) ja Norman Powell (20/3).

Jazz pelaa seuraavan kerran jo ensi yönä Phoenix Sunsia vastaan vieraissa.

Muissa peleissä Stephen Curry laittoi Sacramenton petiin heittämällä 41 pistettä. Kingsiltä De’Aaron Fox oli paras 39 pisteen saldolla. Luka Doncic (49/10/7) oli täysin pitelemätön Dallasin kuitatessa voiton Brooklynistä.

Kesän ykkösvaraus Victor Wembanyama osoitti jälleen potentiaaliaan 22 pisteen 12 levypallon tupla-tuplalla, kun San Antonio nappasi kauden avausvoittonsa.

Denver jatkaa voittoisasti kaadettuaan Memphisin ja Nikola Jokicin (22/12/7) lähennellessä jälleen tripla-tuplaa. Donovan Mitchellin hurja pistesaldo (43/8) ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kun Orlando nappasi Shai Gilgeous-Alexanderin (34/11) siivittämänä voiton. Jalen Brunson (31) oli New Yorkin ykköstykki Atlanta-voitossa ja DeMar DeRozan (33) oli Chicagon sankari Torontoa vastaan.

NBA:n viime yön tulokset:
Memphis-Denver 104-108
Charlotte-Detroit 99-111
Cleveland-Oklahoma City 105-108
Boston-Miami 119-111
Atlanta-New York 120-126
San Antonio-Houston 126-122
Chicago-Toronto 104-103