Lauri Markkasen alkukausi on ollut historiallisen hyvä, vaikka hän ei ole täysin yltänyt viime kauden vauhtiin.

Markkanen on aloittanut kautensa komeasti keräten kahdeksan pelin jälkeen keskiarvoikseen 24,0 pistettä, 8,8 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Tilastot ovat lähestulkoon identtiset viime kauden kanssa. Viime kaudella Markkanen tilastoi 25,6 pistettä, 8,6 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Suurimmat erot ovat kolmen pisteen ja vapaaheittojen määrässä.

Markkanen on ottanut tällä kaudella keskimäärin 9,8 kolmen pisteen heittoa, jotka ovat uponneet 43,6 prosentin tarkkuudella. Markkanen onkin heittänyt enemmän ja tarkemmin kolmen pisteen heittoja kuin kertaakaan NBA-urallaan. Markkanen on upottanut seitsemässä edellispelissä vähintään neljä kolmen pisteen heittoa sisään. Hän on samalla ensimmäinen laituri tai sentteri NBA:ssa, joka on yltänyt vastaavaan temppuun.

Markkasen vapaaheittojen määrät ovat pudonneet viime kaudesta. Tällä kaudella Markkanen on nähty viivalla keskimäärin neljä kertaa ottelussa, kun taas viime kaudella hän pääsi viivalle kuudesti ottelua kohden.