Utah Jazz jäi täysin Lakersin jyrän alle ja Lauri Markkanen oli vahvasti joukkueen pihdeissä. Samalla LeBron James teki ottelussa historiaa.

Lakers karkasi Utahilta heti kättelyssä ja samaan aikaan Markkanen tuskaili kaukoheittopelinsä kanssa. Peli oli käytännössä taputeltu jo ensimmäisen puoliajan jälkeen, kun Lakers oli karannut parinkymmenen pisteen johtoon. Kun Lakers näytti jatkavan samaa tahtia myös kolmannella neljänneksellä, niin molemmat valmentajat ottivat ykkösmiehensä penkille loppupeliksi.

Markkaselle ehti kerääntyä 22 minuuttia ja sinä aikana hän heitti 10 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Ottelun ykköstähti oli Anthony Davis, joka merkkautti 26 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, mutta huomio kiinnittyi kuitenkin LeBron Jamesiin. James heitti ottelussa 17 pistettä ja rikkoi ensimmäisenä pelaajana 39 000 pisteen rajan. Viime kaudella Jamesista tuli NBA:n kaikkien aikojen paras pistemies ohittaessaan Kareem Abdul-Jabbarin. Nyt hän vei ennätyslukemat uudelle tuhannelle.

Phoenix jatkoi vahvaa menoaan kaatamalla Kevin Durantin (31) ja Devon Bookerin (28) johdolla Portlandin. Cleveland yllätti Philadelphian jatkoajalla Daris Garlandin (32) ja Jarrett Allen (26/13) ollessa liekeissä. Philadelphian tehoista vastasivat Joel Embiid (32/13) ja Tyrese Maxey (30).

Atlanta ja Indiana pistivät ranttaliksi, kun joukkueet takoivat yhteensä 309 pistettä. Tyrese Haliburton (37/5/16) toimi Indianan moottorina voittoon ja Atlantalta suurimman pistesaaliin kahmi Trae Young (38).

NBA:n viime yön tulokset:
Orlando-Toronto 126-107
Philadelphia-Cleveland 119-122
Atlanta-Indiana 152-157
Phoenix-Portland 120-107
Lakers-Utah 131-99