Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voitot kirjattiin ToPo:lle, ViVe:lle ja Hongalle.

ToPo kaatoi PeKa:n toistamiseen

Sarjakärki otti kauden yhdeksännen voittonsa Töölön Kisahallissa 81-65 (42-43).

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Kumpikaan ei saanut luotua isoa etua ja puoliajalle mentiin vieraiden pisteen johdossa.

Peli eteni tasaisena aina päätösjaksolle asti. Sen ToPo aloitti kymmenellä peräkkäisellä pisteellä ja karkasi johtoon. Helsinkiläisten puolustus oli rautaista loppuun asti ja joukkue pääsi juhlimaan kauden yhdeksättä voittoaan.

ToPo on ollut vahva levypallojoukkue läpi kauden. ToPo vei ne nimiinsä 51-29.

Kotijoukkueen amerikkalaisduo pelasi loistopelin. Ilmar’I Thomas heitti 26 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Carmen Tyson-Thomas keräsi 23 pistettä ja 16 levypalloa. Roosa Kosonen teki vieraille 16 pistettä.

ViVe nousi voittoon

EBT matkasi Pohjanmaalle toista kertaa tällä viikolla. Ottelu pelattiin Lapuan urheilutalolla ja tällä kertaa ViVe oli vahvempi 72-65 (31-36).

EBT jatkoi ensimmäisellä puoliajalla siitä mihin jäi keskiviikkona. Espoolaiset olivat askeleen emäntiä edellä ja puoliajalle mentiin viiden pisteen vierasjohdossa.

Kolmannella jaksolla Vimpeli piristyi hyökkäyspäässä. Jakso merkittiin heille 24-17 ja kotijoukkue nousi johtoon. Ottelu ratkesi päätösjakson lopulla, kun ViVe pystyi pysäyttämään EBT:n hyökkäykset ja onnistui omissa heitoissaan.

Kotijoukkue aiheutti vieraille 24 menetystä ja se oli isossa roolissa, kun joukkue katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Lasha Petree oli ottelun pistekuningatar 28 pisteellä. Samantha Breen 13/10/7 koriin johtanutta syöttöä kirjautti tupla-tuplan. Vieraista Nicole Ogun teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 12 levypallolla.

Honka palasi voittokantaan

Honka nappasi voiton kahden tappiollisen ottelun jälkeen. Espoolaiset kaatoivat kotonaan HBA:n 74-60 (45-32).

Kotijoukkue otti kuskin paikan avausjaksolla. Se kasvatti johtoaan vähitellen ja oli puoliajalla 13 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla hyökkäyspeli tyrehtyi molemmissa päissä ja HBA nousi emäntien kantaan. Honka kuitenkin selvisi pienestä suvantovaiheesta ja nappasi tärkeät sarjapisteet.

Honka vei ottelussa riistotilaston nimiinsä 18-5.

Espoolaiset saivat onnistumisia laajalla rintamalla. Korkeimman pistemäärän heitti Petra Noponen, jolle merkittiin 14 pistettä. Armi Anttila 12/9 oli vahva korin alla. Vieraista Lilli Onnella teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote