Edon Maxhunin Le Portelin vahva vire Ranskan liigassa jatkui, kun se kirjautti jälleen tärkeän vierasvoiton.  Jussi Laakso kirjautti avausvoittonsa Merlins Crailsheimin peräsimessä, kun hän veti pidemmän korren suomalaistaktikkojen yhteenotossa.

Le Portelin purjeissa puhaltaa vahva myötätuuli sen voitettua Limogesin 76-73 (31-35). Edon Maxhuni pyöritti Le Portelin peliä viiden pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Voitto oli Le Portelille kahdeksas yhdeksään edellisotteluun. Voitolla Le Portel nousi jaetulle viidennelle sijalle.
Ottelutilastot

Monacon ja Paris Basketballin välistä kärkiottelua oli odotettu Ranskassa pitkään, eikä Euroliigajoukkue Monaco ollut kotikentällään yllätettävissä, vaan otti selvän 84-62 (44-34). Paris jäi ottelussa lähtötelineisiin, kun Monaco vei avausneljänneksen jo 23-9. Suurta vastuuta nauttinut Mikael Jantunen pussitti neljä pistettä ja otti kolme levypalloa. Tappion myötä Tuomas Iisalon käskyttämä Paris putosi kolmanneksi.

Ranskasta kuului viikonloppuna myös nimitysuutisia, kun Iisalo nimettiin All-Star-otteluun valmentajaksi. Iisalo saa valmennettavakseen muun maailman joukkueen.
Ottelutilastot

Mikko Larkas tuuletti voiton kunniaksi Strasbourgin kaadettua Nancyn 88-78 (48-38). Strasbourg paranteli asemiaan ollen nyt kahdeksantena.
Ottelutilastot

Sasu Salin sai jyvän kohdilleen, kun hän heitti 14 pistettä, mutta se jäi ilman lopullista palkintoa Teneriffan hävitessä kotonaan Obradoirolle 87-92 (55-44). Salin poimi myös kolme levypalloa. Teneriffa majailee taulukossa kahdeksannella sijalla.
Ottelutilastot

Elias Valtosen ja Manresan matka Malagaan muuttui mollivoittoiseksi, kun kovavireinen kotijoukkue kuittasi koitoksen kotikentällään 91-77 (49-46). Valtonen vavisutti vastustajaa neljällä pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Alex Murphy pääsi juhlimaan murskavoittoa Estudiantesin kurittaessa Cantabriaa 101-61 (60-30). Murphyn iltapuhteeseen mahtui kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Estudiantes jatkaa sarjassa kakkospaikalla.
Ottelutilastot

Joona Heinonen kirjautti avauspisteensä LEB Orossa, kun hän heitti kaksi pistettä San Pablo Burgosin voittaessa suomalaiskohtaamisessa Remu Raitasen Caceresin 81-60 (38-34). Raitasen riville kirjattiin neljä pistettä ja kolme levypalloa. San Pablo Burgos on sarjan kärjessä ja Caceres on 15.
Ottelutilastot

Henri Kantonen oli jälleen Mazeikiain parhaimmistoa, mutta Vilnan Rytas oli vahvempi 77-60 (45-38). Kantonen kantoi joukkuettaan 14 pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön ja kolmen riiston tehoilla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa VEF Riika palasi voittojen tielle voittamalla vieraskentällä Valmieran 105-85 (66-42). Alexander Madsen kiusoitteli tupla-tuplan kanssa 10 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla tilastojen täyttyessä vielä kolmella syötöllä ja riistolla. VEF nousi kolmanneksi.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Osku Heinonen oli Haukarin avainpelaaja 21 pisteen saldolla Hötturin kaatuessa 93-85. Heinonen tilastoi lisäksi kaksi levypalloa, syötön ja riiston. Ville Tahvanainen ei ollut Haukarin kokoonpanossa. Haukar on sarjassa kymmenentenä.
Ottelutilastot

Antti Kanervo joutui tuskailemaan tappion kanssa, kun Alftanes himmensi Stjarnanin tähden voittamalla 90-84. Kanervo heitti ottelussa 17 pistettä, nappasi neljä levypalloa ja antoi yhden syötön. Stjarnan pitää kahdeksatta sijaa.
Ottelutilastot

Mubashar Ali dominoi jälleen korin alla Qatarin liigassa, mutta hänen 15 levypalloaan eivät riittäneet auttamaan Al Khoria voittoon. Al Ahli oli lopulta parempi numeroin 102-70 (56-31). Ali sai rivilleen myös yhdeksän pistettä, syötön, riiston ja kolme torjuntaa. Al Khor pitää sarjan häntäpaikkaa.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radom taipui jatkoajan jälkeen Deckalle 85-89 (36-33, 77-77). Laihonen kasasi tilastoikseen yhdeksän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi riistoa. Radon majailee kymmenentenä.
Ottelutilastot

Ilmari Toikkasen Svendborg Rabbitsin turkkia pöllytettiin urakalla Tanskan cupissa, kun Bakken Bears raateli jänöjussit tylysti 122-61 (65-33). Toikkanen nosti kaksi pistettä ja otti kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Laaksolle avausvoitto Bundesliigassa

Saksan Bundesliigassa Jussi Laakso kirjautti ensimmäisen voittonsa Merlins Crailsheimin peräsimessä ja se tuli Daniel Janssonin valmentaman Tigers Tübingenin kustannuksella. Merlins oli jo köysissä, mutta taikoi itsensä 26 pisteen takamatkalta voittoon 87-84 (28-45)-voittoon.

– Tämä voitto oli meille niin tärkeä ja erityisesti pelaajille, jotka tulivat niin vahvasti takaisin 26 pisteen tappioasemasta, Laakso hehkutti Bundesliigan verkkosivuilla.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg koki kotikentällään kirvelevän 72-75 (36-34)-tappion Ludwigsburgille. Heidelberg jakaa viimeistä paikkaa yhdessä Merlinsin kanssa.
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervola kirjautti jälleen joukkueensa suurimmat peliminuutit (35,5), mutta Hessing Kangaroos loikki lopulta 83-71 (37-44)-voittoon. Mervola täytteli tilastojaan yhdeksällä pisteellä, viidellä levypallolla, kuudella syötöllä ja riistolla. Ehingen Urspring pitää sarjassa perää.
Ottelutilastot

Euroliigassa Bologna joutui tunnustamaan Bayern Münchenin paremmakseen numeroin 90-76 (44-46). Lassi Tuovin apuvalmentaman Bolognan saldo on seitsemän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Italiassa Bologna palasi voittokantaan kaadettuaan Tortonan selvästi 99-70 (47-36). Bologna johtaa sarjaa.
Ottelutilastot

Serie B:ssä Trey Niemen Lumezzane kukisti kotonaan CJ Basket Taranton 78-72 (39-36). Niemi saalisti ottelussa seitsemän pistettä, levypallon sekä kolme syöttöä ja kolme riistoa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samu Niemisen valmentama Swans Gmunden joutui lähtemään otteluun Grazia vastaan pahasti siipirikkoisena, kun joukkueen kokoonpanosta puuttui useita pelaajia sairastelujen vuoksi. Swans joutuikin pelaamaan seitsemän pelaajan rotaatiolla ja taipui lopulta 59-90 (32-48). Tappiosta huolimatta Swans jatkaa jaetulla kärkisijalla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote