Miesten Korisliigassa nähtiin sekä vierasjoukkueiden järjestämiä yllätyksiä että korkeasti sijoittuneiden joukkueiden ammattimaista tyyneyttä kotiparketilla. Huomiota tilastoillaan herättivät muiden muassa Kauhajoen Topias Palmi ja Kouvojen Joel Mäntynen.

Palmilla on takanaan hurja viikko Kauhajoen paidassa. Siinä missä edellisessä ottelussa kertyi 37 pistettä, tänään pelaaja pussitti heti perään 34, keräsi kahdeksan levypalloa ja saavutti samalla osumatarkkuuksikseen 50 prosenttia kaaren takaa ja 88 prosenttia kahden pisteen alueelta. Riemua kohotti vielä se, että tällä kertaa Kauhajoki myös voitti ottelunsa, kun illan isäntänä toiminut BC Nokia taipui luvuin 84–91.

Palmin huima pistesuoritus oli jättää miltei varjoonsa sen saavutuksen, että joukkuetoveri Samuel Givens jäi yhden ainoan syötön päähän triplatuplasta. Givensille kertyi pisteitä 14 ja levypalloja 11.

Nokian riveistä edukseen erottui etunenässä Both Gach, joka tilastoi 19 pistettä ja kuusi levypalloa.

Ottelutuloksesta huolimatta kausi on tähän mennessä sujunut huomattavasti paremmin Nokialla. Pirkanmaalaisporukka on pysytellyt tiukasti sarjataulukon kolmen parhaan joukossa, kun taas Kauhajoki on jämähtänyt vain alempaan jatkosarjaan oikeuttaville sijoille.

Pyrintö sai vihdoin kauden ensimmäisen vierasvoittonsa

Myös Tampereen Pyrintö pääsi juhlistamaan rosvoretkeä, kun Salon Vilpas kärsi kotonaan tappion tiukoin luvuin 92–95. Voitto oli Pyrinnölle kaikkiaan kauden kolmas ja ensimmäinen, joka saavutettiin vieraskentällä.

Seurojensa pistelinkoina loistivat tänään Pyrinnön Luther Muhammad, jolle merkittiin 22, ja Vilppaan Juho Nenonen, joka keräsi 18 pistettä ja viisi levypalloa.

Korihait kotivoittoon

Korisliiga-kolmonen Korihait pönkitti asemaansa viemällä Bisons Loimaasta 102–96-kotivoiton.

Isäntien pistekuningas ottelussa oli Javion Ogunyemi 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Yhtään hänen varjoonsa ei voitossa jäänyt paikallissankari Bojan Sarcevickaan. Kokeneelle pelinjohtajalle kertyi 16 pistettä, yhdeksän syöttöä ja kolme riistoa.

Bisonsin valopilkku oli DeVante Brooks, jolle merkittiin 26 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

KTP vierasvoittoon pisteen turvin

Kataja Basket kärsi Joensuussa niukan kotitappion kaatuessaan KTP-Basketille 76–77.

KTP:n kovin korintekijä ottelussa oli Vincent Golson Jr, joka pussitti 26 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä. Joukkuetoveri Vili Nyman jäi seitsemään pisteeseen mutta saalisti kiitettävät 11 levypalloa.

Katajan tilastonikkari sekä hyvässä että pahassa oli Nike Sibande, jolle merkittiin loistavat 19 pistettä ja kymmenen levypalloa sekä vähemmän loistavat viisi menetystä.

Kouvot kovaan kotivoittoon jälleen Mäntysen johdolla

Kouvot kaatoi kotikentällään Kobrat kovin korilukemin 83–63.

Voittajien isoin pistesaalis oli Ricardo Lindon 19, mutta monipuolisimman rivin kirjautti joukkuetoveri Joel Mäntynen, jonka rivillä komeili 17 pistettä, 11 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kobrien korkein saldo oli Taz Shermanin 20 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote