Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräottelut eivät tarjonneet yllätyksiä. Suurimmat mestarisuosikit Torpan Pojat ja Peli-Karhut voittivat ottelunsa.

Torpan Pojat kaatoi kotikentällään Helsingissä Kouvottaret 98-86. Ilmar’I Thomas oli ottelussa pitelemätön. Hänelle kirjattiin 42 pistettä ja kuusi levypalloa.

– Fyysinen kamppailu, niin kuin odottaa saattoi. Aloitimme pelin todella hyvin, mutta sitten tuli pientä virheongelmaa, joka sotki pelaamistamme. Vaikka suurin johto oli tänään 19 pistettä, toisella neljänneksellä Kouvottaret pääsivät mukaan. Pystyimme kuitenkin taistelemaan ja saamaan voiton itsellemme. Molemmat joukkueet tietävät hyvin toistensa pelitavan, joten pelit ratkeavat pieniin asioihin. Meillä tänään 20 menetystä, joka on liikaa. Sarja on nyt avattu ja lauantaina Kouvolassa jatketaan. Ottelusarjasta tulossa tiukka ja kiihkeä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi tiedotteessa.

Mestaruutta puolustava Kotkan Peli-Karhut emännöi välieräavauksessa Forssan Alkua. Peka voitti 91-83.

– Pelasimme hyvän pelin. Alussa puolustimme hyvällä intensiteetillä. Toisella puoliajalla näimme mitä tapahtuu, jos FoA:lle antaa yhtään tilaa. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli 17 syöttöä ja vain neljä menetystä, joka on todella hyvä saldo. Lopussa FoA pelasi paikkaa, joka oli meille tänään myrkkyä, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana kertasi.

Da’Nasia Hood pussitti 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Roosa Kosonen sai kasaan tupla-tuplan 17 pisteellä ja 11 levypallolla. Donica Cosby 19/12 koriin johtanutta syöttöä pelasi loistavan ottelun. Jade Vegan 21/11/10 koriin johtanutta syöttöä tripla-tupla oli laiha lohtu vieraille.

Ottelusarjat jatkuvat lauantaina Kouvolassa ja Forssassa.