Miesten Korisliigan kolme uolivälieräsarjaa starttasivat perjantaina. Suurin mestarisuosikki Helsingin Seagulls voitti Helsingissä Kobrat 88-70.

Runkosarjan voittanut Seagulls aloitti ottelun heikosti, mutta tasoero tuli lopulta selväksi.

– Tosi huono ensimmäinen erä meiltä. Annoimme Kobrien skorata emmekä saaneet itse mitään aikaan hyökkäyspäässä. Ehkä jännitimme hieman alkuun, mutta sen jälkeen alkoi näyttää taas enemmän meidän peliltämme. Aloimme noudattaa toisella puolikkaalla enemmän pelisuunnitelmaamme, ja se toi meille tärkeän voiton, sillä ensimmäisen voiton merkitys on pudotuspeleissä suuri, Seagullsin Okko Järvi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Korihait otti suvereenin voiton Kataja Basketista. Peli päättyi koriluvuin 95-74.

– Ensimmäinen ja kolmas kymppi osoittivat meiltä sellaista keskittymistä ja kurinalaisuutta, mitä playoffeissa vaaditaan, että pystyy edes kilpailemaan voitosta vieraskentällä, mutta sekä toisella että päätöskympillä ajatus hukkui hyvin nopeasti. Niitä pieniä asioita joukkueen eteen ei näkynyt laisinkaan toisella neljänneksellä, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Petri Virtanen Ruudun haastattelussa.

Salon Vilpas, joka oli runkosarjassa neljäs, menetti kotietunsa. Se hävisi Kauhajoelle lukemin 55-72.

Vilpas romahti viimeisellä neljänneksellä yllättävästi. Sitä ennen ottelu oli edennyt tasaisissa merkeissä.

– Tämä oli todella hyvää ja aktiivista puolustusta meiltä. Väitän, että se kantoi meidät voittoon, sillä roiskimme hirveästi kaukaa kolmosia ohi, joten hyökkäys ei tänään ainakaan ollut voiton tae, Kauhajoen pelaaja Topias Palmi kommentoi Ruudun haastattelussa.

BC Nokia ja Kouvot aloittavat puolivälieräsarjansa lauantaina.