Kotkan Peli-Karhut on selviytynyt naisten Korisliigan finaaleihin jo kuudetta kertaa peräkkäin.

PeKa voitti perjantaina Forssassa paikallisen FoA:n koriluvuin 94-81. Välieräsarjan PeKa vei nimiinsä voitoin 3-1.

– Henkilökohtaisesti en ole vielä sillä tasolla missä olin. Tänään peli oli tiukka. FoA oli lähtökohtaisesti vaikeassa tilanteessa, mutta he taistelivat hyvin ja olivat lähellä voittoa lopussa. Meilläkään ei ole ollut helppoa ja jouduimme tekemään täyden työn voiton eteen. Löysimme tänään hyvin yhteisen sävelen ja peli pyöri hetkittäin hyvin, Peli-Karhujen Veera Pirttinen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

PeKa voitti ilman Jade Vegaa, joka loukkaantui edellisessä ottelussa. Takaisku oli paha, jos Vega ei kuntoudu finaaleihin.

Ja vastus tulee olemaan PeKalle finaaleissa kova. Runkosarjan ykkönen Torpan Pojat varmisti sekin perjantaina finaalipaikkansa voitettuaan Kouvottaret 93-81. ToPo voitti välieräsarjan 3-1.

– Aloitimme tänään todella hyvin. Halusimme tuoda energian heti alkuun. Toinen jakso oli meiltä ihan hyvä, mutta kolmannella jaksolla meillä hajosi paketti. Pystyimme kuitenkin nostamaan tasoa vielä viimeiselle jaksolle ja saimme tehtyä 28 pistettä, ToPo:n Niko Kuusi kertasi.

PeKa on voittanut viisi edellistä Suomen mestaruutta. Se kaatoi viime vuoden finaaleissa juuri ToPon, joka silloin oli ensi kertaa mukana finaaleissa.

Miesten Korisliigassa ratkesi perjantaina toinen välieräpaikka, kun BC Nokia voitti kaatoi Kouvot luvuin 89-85 ja eteni välieriin voitoin 3-0.

Nokian tähti ratkaisevassa ottelussa oli tammikuun Kuukauden pelaaja Tucker Richardson, joka pussitti 25 pistettä ja napsi kymmenen levypalloa.

Pisteputki, jonka saimme aikaan kolmannella jaksolla, oli voiton kannalta äärimmäisen tärkeä. Sellaiset kaverit nousivat tilanteen tasalle, jotka eivät yleensä saa paljoa kunniaa. Esimerkiksi Kalle Peltonen antoi tänään kaikkensa kamppaillessaan isoa Thomas Gipsonia vastaan. Niko Mattila ei heittänyt yhtä hyvin kuin yleensä, mutta hän pisti kaikkensa peliin puolustuksessa ja oli todellinen johtaja pukuhuoneessa, kommentoi BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson Ruudun haastattelussa.

Välierävastustajaansa BC Nokia saa vielä jännittää ainakin sunnuntaille. Joensuun Kataja onnistui voittamaan Uudessakaupungissa Korihait 75-74 ja kavensi otteluvoitot 1-2:een.

– Olimme ensimmäisellä puolikkaalla arkoja ja annoimme yleisön päästä peliimme käsiksi emmekä saaneet koneita käyntiin. Tämä on henkisesti arvokas voitto, kun pääsimme aivan viime hetkellä pisteen johtoon, mutta samalla se on kuitenkin vain yhden voiton arvoinen, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen Ruudun haastattelussa.

BC Nokian lisäksi välieräpaikkansa on varmistanut Helsingin Seagulls.