Helsingin Seagulls onnistui tasoittamaan voitot miesten Korisliigan välieräsarjassa maanantaina Kauhajoella Karhua vastaan 1-1:een.

Seagulls voitti 1905-henkisen fanaattisen pohjalaiskatsomon edessä pistein 80-73. Shavon Coleman heitti Seagullsille 27 pistettä.

Ottelusarjasta povattiin Seagullsin näytöstä, mutta tälläkin kerralla Kauhajoki laittoi mestarisuosikit koville. Ensimmäisen ottelun Kauhajoki voitti ja lähellä se oli toistakin voittoa.

Tauolla Kauhajoki johti 38-31. Seagulls pystyi ottelun päätöshetkillä nousemaan voittoon.

– Saimme hyökättyä huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä pelissä. Saatiin läpi ottelu käytännössä vapaita heittoja ja laitoimme niitä hyvin sisään tänään. Pelasimme myös paremman puolustuspelin tänään. Kuten on mainittu monesti, Kauhajoki on vaikea joukkue puolustaa. Tänään tuli vähemmän nukahduksia kuin torstaina ensimmäisessä pelissä, Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertio kommentoi Ruudun haastattelussa.

Myös toinen välieräsarja on nyt 1-1 -tasatilanteessa. Kataja Basket oli tyly isäntä Joensuussa kaadettuaan BC Nokian 99–75.

– Mielestäni tämä oli yksi tämän kauden parhaista matseista. Moni onnistui tänään ja toinen puolikas oli kivan näköistä koripalloa, Katajan Henri Permanto kommentoi ottelua Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

BC Nokia johti ottelua avausneljänneksellä, mutta putosi sen jälkeen kyydistä. Se nousi parhaimmillaan kolmannella neljänneksellä kuuden pisteen päähän, mutta Kataja oli lopussa selkeästi parempi joukkue.

– Hyvä oppitunti ensimmäisestä välierästä. Ei annettu ensimmäisen pelin tappion lannistaa vaan käytettiin sitä energialähteenä. Olimme hyökkäyspäässä rohkeampia ja aggressiivisempia. Pyritään pitämään tätä menoa yllä niin pitkään kuin mahdollista, Kataja päävalmentaja Petri Virtanen summasi.

Seagulls isännöi Kauhajokea keskiviikkona Helsingissä. BC Nokia saa Katajan vieraakseen torstaina. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.