NBA:n hallitseva mestari Denver Nuggets siirtyi pudotuspelisarjassa Los Angeles Lakersia vastaan 2-0 -johtoon voitettuaan kotiottelunsa maanantaina koriluvuin 101-99.

Ottelu tarjosi draamaa kerrakseen. LeBron James siirsi Lakersin 99-97 -johtoasemaan 48 sekuntia ennen loppua. Jamal Murray onnistui sen jälkeen tasoittamaan.

Kun pelaamatta oli 16 sekuntia, heitti LeBron kolmosen ohi. Michael Porter jr korjasi levypallon ja Murray pääsi sen jälkeen tekemään Nuggetsin voittokorin.

Denver Nuggets

@nuggets
WHAT A BUCKET. THIS IS JAMAL MURRAY EVERYONE. 🏹

Nuggets lähti ottelusarjaan suosikkina, mutta Lebron Jamesin kokemuksen perusteella ottelusarjaa on povattu tasaisemmaksi, kuin runkosarjasijoituksista voisi päätellä. Ensimmäisen ottelun Nuggets vei suhteellisen selvähkösti, mutta toisessa ottelussa Lakers oli todella lähellä voittoa.

Nähtäväksi jää, miten niukka tappio vaikuttaa Lakersin uskoon ottelusarjan voiton suhteen. Nuggetsille voitto oli henkisesti valtava.

Nuggetsin serbitähti Nikola Jokic saavutti ottelussa triplatuplan lukemin 27/20/10. Tuplatuplaan yltäneen LeBron Jamesin lukemat olivat 26/8/12.

Tiukka taisto nähtiin maanantaina myös New Yorkissa. Siellä Knicks onnistui voittamaan Philadelphia 76ersin 104-101.

Knicksin Josh Hart saavutti tuplatuplan 21 pisteellään ja 15 levypallollaan. 76ersin Tyrese Maxey heitti 35 pistettä ja syötti 10 koria.

Knicks johtaa ottelusarjaa nyt 2-0. 76ersin selkärangan kestävyys mitattaneen lopullisesti joukkueen kahdessa seuraavassa kotiottelussa.

NEW YORK KNICKS

@nyknicks
FIGHT TILL THE FINISH 😤

Brunson 24 PTS | 8 REB | 6 AST
Hart 21 PTS | 15 REB
Donte 19 PTS | 2 STL
Hartenstein 14 PTS | 8 REB | 3 BLK
OG 10 PTS | 1 BLK

Lauri Markkasen pari vuotta sitten Utah Jazzille kaupannut Cleveland Cavaliers näytti isännän otteita Orlando Magicia vastaan voitettuaan 96-86. Cavaliers johtaa ottelusarjaa nyt 2-0.

Clevelandin Jarrett Allen ylsi tuplatuplaan. Hän heitti 16 pistettä ja napsi 20 levypalloa.