NBA:n hallitseva mestari Denver Nuggets voitti maanantaina kotiottelussaan Los Angeles Lakersin koriluvuin 108-106. Tuloksen myötä Nuggets voitti pudotuspelisarjan otteluvoitoin 4-1.

Nuggetsin voitto tiesi Lakersin ja sen supertähden LeBron Jamesin kesäloman alkua. LeBron saavutti kauden viimeisessä ottelussaan tuplatuplan 30 pisteellään ja 11 levypallollaan.

Kauden viimeiset pisteensä James nakutti vapaaheitoista 26 sekuntia ennen ottelun loppua tasoittaen pelin 106-106:een. Sen jälkeen Nuggets pääsi hyökkäämään ja Jamal Murray teki ottelusarjan ratkaisseen voittokorin.

Denver Nuggets

@nuggets
This trio showed out tonight 👏

Jamal: 32 PTS / 3 REB / 7 AST / 1 STL
MPJ: 26 PTS / 4 REB / 1 AST / 2 STL
Jok: 25 PTS / 20 REB / 9 AST

Nuggetsin serbitähti Nikola Jokic ylsi tuplatuplaan. Hän heitti 25 pistettä ja keräsi 20 levypalloa.

Nuggetsin ja Lakersin ottelusarja on ohi, mutta Lebron James pääsee Lakers-joukkuetoverinsa Anthony Davisin kanssa hakemaan Jokicista revanssia jo heinäkuussa. James ja Davis on nimetty Pariisin kisoihin Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen, joka alkusarjassa pelaa Jokicin tähdittämää Serbiaa vastaan.

Denverin tavoin jatkopaikkansa pudotuspeleissä lunasti maanantaina Oklahoma City Thunder. Se voitti vieraissa New Orleans Pelicansin 97-89 ja meni jatkoon otteluvoitoin 4-0.

Vahvaa kautta pelaava Thunderin Shai Gilgeous-Alexander nappasi tuplatuplan. Hän heitti 24 pistettä ja keräsi 10 levypalloa.

Pelicansin liettulaisjätti Jonas Valanciunas päätti kautensa tuplatuplaan. Hänelle merkittiin 19 pistettä ja 13 levypalloa.

OKC THUNDER

@okcthunder
Dub from downtown 💥
Nu

Runkosarjavoittaja Boston Celtics voitti Miami Heatin 102-88 ja siirtyi ottelusarjassa 3-1 -johtoon. Derrick White oli Bostonin tehokkain pelaaja 38 pisteellään.

Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen valittu Miamin Bam Adebayo ylsi tuplatuplaan. Hänelle merkittiin 25 pistettä ja 17 levypalloa.

Katsomossa Miamissa nähtiin jalkapallojoukkue Inter Miamin supertähti Lionel Messi. Hänen kannustuksestaan ei lopulta ollut apua.

Ellei jotain yllättävää tapahdu, tulee Boston ottelusarjan voittamaan. Se on voiton päässä jatkopaikasta.