Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat ratkeavat vasta seitsemännessä ottelussa. Näin ei ole koskaan käynyt aiemmin.

Joensuun Kataja Basket oli perjantaina toista kertaa selkä seinää vasten, mutta onnistui voittamaan Joensuussa BC Nokian koriluvuin 104-90 tasoittaen ottelusarjan 3-3:een.

Katajan Amanze Egekeze ja Thomas Tumba olivat ottelussa kovassa iskussa. Egekeze pussitti 27 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Tumba tilastoi tuplatuplan heitetettyään 15 pistettä ja napattuaan 11 levypalloa.

Penkiltä aloittanut Grant Singleton onnistui upottamaan 17 pistettä ja kommentoi ottelua:

– Tulimme peliin isolla energialla. Meillä oli miesvajausta jälleen tänäänkin, mutta pelasimme yhteen ja saimme sen ansiosta voiton, kommentoi Katajan Grant Singleton Koripalloliiton tiedotteessa.

BC Nokian Both Gach heitti 30 pistettä ja nappasi 13 levypalloa. Hurja saldo ei kuitenkaan riittänyt.

– Pelissä oli erinomainen tunnelma. Ensimmäisen puoliajan alku oli meiltä tahmea, mutta sitten ryhdistäydyimme ja saimme hetkeksi pienen johdonkin aikaiseksi. Kataja kuitenkin tuli tasoihin ja ohi. Ei siinä, sunnuntaina jatketaan, Nokian Riku Mattila kommentoi.

Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan Nokialla sunnuntaina 5. toukokuuta. Seagulls ja Kauhajoki pelaavat seitsemännen välieräottelunsa lauantaina 4. toukokuuta Helsingissä.