NBA:n pudotuspelien konferenssivälierät käynnistyivät lauantaina vierasvoitolla.

Minnesota Timberwolves onnistui voittamaan Denverissä Nuggetsin yllättävänkin selvästi, vaikka loppulukemat suhteellisen tasaisilta näyttivätkin. Minnesota oli parempi koriluvuin 106-99.

Ottelu eteni viimeisen jakson alussa tasaisesti. Kuutisen minuuttia ennen loppua Minnesota alkoi kasvattaa eroa ja hallitseva mestari Denver tipahti kyydistä.

Minnesotan Anthony Edwards oli lopussa aivan liian kova vastustaja Denverin puolustukselle. Hän upotti ottelussa kaikkiaan 43 pistettä.

Denverin Nikola Jokic heitti 32 pistettä, mutta ei päässyt ottelussa parhaalle tasolleen. Ei myöskään takamies Jamal Murray, jonka saldo jäi 17 pisteeseen. Murray on kärsinyt viime aikoina lihasvammasta, joka on verottanut hänen potentiaaliaan.

Ensimmäinen ottelu ratkesi pitkälti siihen, ettei Jokic päässyt Edwardsin tasolle. Jokic itsekin antoi ymmärtää ottelun jälkeen, ettei pelannut hyvin.

Minnesotan valmentaja Michael Malone oli pettynyt joukkueensa esitykseen. Analyysi oli häneltä varsin tyly.

– On sanottava, että 71 prosenttia toisesta puolikkaasta ei ollut hyväksyttävällä tasolla, Malone kommentoi lehdistötilaisuudessa joukkueensa suorituksesta.

Denverille tuli ainakin selväksi, että sen olisi parannettava tasoaan huomattavasti, jos mielii voittaa Minnesotaa vastaan yhtäkään ottelua.