Dallas Mavericks oli täysi vastaantulija Texasin naapuriosavaltiossa Oklahomassa NBA:n pudotuspelien toisen kierroksen avausottelussa.

Oklahoma City Thunder oli tyly isäntä. Se voitti Dallasin tylyin lukemin 117-95.

Dallas oli viimeisellä neljänneksellä täysin helisemässä. Sillä olisi ollut sauma vielä takaa-ajoon päätösjaksolle lähdettäessä, kun tilanne oli Thunderin hyväksi vain 89-79, mutta Thunder jyrähteli nimensä mukaisesti ukkosen lailla, eikä Mavericksilla ollut mitään jakoa.

Mavericksin slovenialainen supertähti Luka Doncic heitti vain 19 pistettä saatuaan peliaikaa lähes 41 minuuttia. Aivan yössä ollut Doncic oli kaukana siitä tasosta, jota menestys pudotuspeleissä edellyttää.

Thunderin Shai Gilgeous-Alexander oli vakuuttava. Hän oli joukkueensa paras pistemies upotettuaan 29 pistettä.

Sarjan toinen ottelu pelataan torstaina Oklahoma Cityssa. Silloin selviää, löytyykö Mavericksilta ryhtiä tiistain pahan kyykkäyksen jälkeen.

OKC THUNDER

@okcthunder
Never giving up on the play 😤

@OGandE Power Play of the Game

Runkosarjan ylivoimainen ykkönen Boston Celtics esiintyi isännän ottein Cleveland Cavaliersia vastaan konferenssivälierien ensimmäisessä ottelussa. Boston porhalsi voittoon lukemin 120-95.

Ottelu ratkesi jo aikaisessa vaiheessa. Viimeiselle neljännekselle Celtics lähti johtoasemassa pistein 94-77.

Celticsin Jaylen Brown heitti 32 pistettä. Cavaliersin Donovan Mitchellille pisteitä kertyi 33.

Cavaliers oli pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella taistellut voittoon Orlando Magicia vastaan seitsemännessä ottelussa. Valmistautumisaikaa Boston-sarjaan oli hyvin vähän, mikä näkyi Cavaliersin otteissa.

Harva uskoo Cavaliersin mahdollisuuksiin. Ei olisi yllättävää, jos Celtics voittaisi ottelusarjan suoraan neljässä ottelussa.

Seuraava ottelu pelataan Bostonissa torstaina.