Kauhajoen Karhu Basket on voittanut miesten Korisliigassa pronssia.

Lauantaina pelatussa pronssiottelussa Kauhajoki oli lopulta suvereeni. Se kukisti Joensuun Katajan koriluvuin 97-73.

Kataja taisteli tauolle saakka tasaisesti. Kauhajoki johti tauolla vain 44-42, mutta karkasi kolmannella neljänneksellä vastustajaltaan.

Kauhajoki ja Kataja olivat hävinneet välieräsarjansa seitsemännessä pelissä. Kauhajoki pystyi kokoamaan itsensä pronssiotteluun paremmin.

– Kiitos teille kaikille yleisössä. Tämä oli vaikea ottelu. Ilmiselvästi olimme hieman paikassa, jossa emme halunneet olla, mutta se osoittaa joustavuutta ja vahvuutta, että jatkoimme painamista. Alkukautemme vaikeudet vaativat hieman kärsivällisyyttä, mutta taistelimme kovaa ja työskentelimme valtavasti läpi koko kauden, Kauhajoen Samuel Givens kommentoi Koripalloliiton mukaan.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen totesi joukkueensa pelanneen hyvän kauden, vaikka mitalia ei tullutkaan.

– Olen tappiosta huolimatta ylpeä joukkueestamme. Onnittelut myös koko Karhu Basketin organisaatiolle. Heidän työssään näkyi upeasti, että alkukauden vaikeuksista huolimatta pää ei painunut pensaaseen vaan kausi päättyi mitalit kaulassa. Kun pääsi haistelemaan tässä ottelussa pronssipelin tunnelmia, niin olisi oikein kiva tulla tänne ensi vuonna pelaamaan finaaleja, ilmoitti Virtanen.

Kauhajoki voitti Suomen mestaruuden 2018, 2019 ja 2022. Hopealle se sijoittui 2021 ja 2023.

Nyt tuli kuudes perättäinen mitali ja seurahistorian ensimmäinen koripallon SM-pronssi.