NBA:n runkosarjan suvereeni ykkönen Boston Celtics saavutti keskiviikkona ensimmäisenä joukkueena paikan konferenssifinaaleihin.

Boston voitti Cleveland Cavaliersin pistein 113-98. Ottelusarjan Boston vei nimiinsä voitoin 4-1.

Viimeisessä kauden ottelussaan Cavaliers laittoi Celticsin tiukoille. Se pääsi viimeisellä neljänneksellä kolmen pisteen päähän, mutta Celticsin loppurutistus oli joukkueelle sen jälkeen aivan liikaa.

Bostonin tähtipelaaja Jayson Tatum pelasi tasollaan ja oli ratkaisevassa asemassa voitossa saavutettuaan melkein triplatuplan. Tatum heitti 25 pistettä, kahmi kymmenen levypalloa ja tarjoili yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Celticsin Al Horford ylsi Tatumin tavoin tuplatuplaan. Hänelle merkittiin 22 pistettä ja 15 levypalloa.

Cavaliersin kauden päätösottelussa joukkueen paras pistemies oli Evan Mobley. Hän heitti 33 pistettä.

Bostonin konferenssifinaalein vastustaja on joko New York Knicks tai Indiana Pacers. Knicks johtaa Pacersia otteluvoitoin 3-2 ja on siis yhden voiton päässä jatkopaikasta.

Boston Celtics

@celtics
Big Al handled business in tonight's @DraftKings Play of the Game 💪🏽

Dallas Mavericks on voiton päässä konferenssifinaalipaikasta lännessä voitettuaan Oklahoma City Thunderin keskiviikkona 104-92. Mavericks johtaa sarjaa nyt voitoin 3-2.

Jännittävästä ottelusta ei ollut kyse. Vierasjoukkue Dallas lähti viimeiselle neljännekselle selvässä johtoasemassa, eikä Thunder löytänyt keinojaan takaa-ajoon.

Dallasin supertähti Luka Doncic oli vakuuttava. Slovenialainen tehtaili triplatuplan pussitettuaan 31 pistettä, kerättyään 10 levypalloa ja tarjoiltuaan 11 syöttöä.

Thunderin Shai Gilgeous-Alexander pelasi hänkin hyvän otteluun, joskaan se ei riittänyt lähellekään toivottua lopputulosta. Gilgeous-Alexander säkitti 30 pistettä.

Ottelusarjan kuudes peli pelataan lauantaina Dallasissa. Mavericksilla on mahdollisuus ottelusarjan katkoon siis kotiyleisönsä edessä.