Suomi hakee paikkaa Pariisin 2024 miesten olympiakoripalloon heinäkuun alussa Espanjan Valenciassa pelattavassa karsintaturnauksessa.

Suomen mahdollisuudet lässähtivät jo pari viikkoa sitten, kun tuli tieto, ettei Lauri Markkanen pelaa turnauksessa. Markkanen kärsii yhä olkapäävammasta ja haluaa sen takia turvata tulevan NBA-kautensa.

Nyt Susijengiin on nimetty olympiakarsintoihin 17 pelaajaa.

– Ryhmä on nuorempi kuin parina viime vuonna. Arvokisoja käyneelle avainryhmällemme on tietenkin luvassa entistä suurempi rooli ja enemmän vastuuta. Vastapainoksi tämä vähemmän miesten maaotteluita pelannut jaosto mahdollisuuden saa lunastaa roolinsa Susijengissä ja pedata paikkoja myös tuleviin karsintaikkunoihin ja arvokisoihin, Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi.

Olympiakarsintamiehistöstä kahdet arvokisat, EM-kisat 2022 ja MM-kisat 2023, on tilillään Mikael Jantusella, Miro Littlellä, Alexander Madsenilla, Edon Maxhunilla sekä Elias Valtosella. Viime kesän MM-kisaryhmästä mukana ovat lisäksi Jacob Grandison ja Olivier Nkamhoua.

Joukkueen ”pappaosastoa” edustaa kapteeni ja ikäpresidentti, 34 vuotias Sasu Salin. Hän oli mukana jo EM-kisoissa 2011.

Arvokisoja käynyttä kahdeksikkoa täydentävät viime vuosien EM- ja MM-karsinnoissa pelanneet Perttu Blomgren, Daniel Dolenc, Severi Kaukiainen, Hannes Pöllä, Remu Raitanen ja Luukas Vaara.

Muita ryhmään valittuja pelaajia ovat ammattilaisuraansa aloitteleva Andre Gustavson sekä kaksi ensimmäisiä miesten maaotteluitaan kärkkyvää pelaajaa. Erinomaisen kevään Kataja Basketissa pelannut Thomas Tumba sekä vasta 17 vuotta täyttänyt, 209-senttinen toisen polven maajoukkuepelaaja Miikka Muurinen.

Suomella olympiahaaste on kova. Turnaus pitäisi voittaa ja se edellyttänee Espanjan kaatamista.