Suomalainen koripallovalmennus nauttii Tokion sisarkaupungissa Yokohamassa luottamusta.

Paikallinen seura Yokohama B-Corsairs on palkannut ensi kauden joukkueensa valmennusjohtoon kaksi suomalaisvalmentajaa. Lassi Tuovin ja Jukka Toijalan.

Tuovi siirtyy B-Corsairsin päävalmentajaksi italialaisen Virtus Bolognan apuvalmentajan paikalta. Torstaina vahvistettiin, että apuvalmentajakseen hän saa Toijalan, joka viime vuosina on toiminut Viron A-maajoukkueen päävalmentajana.

– Olen sanonut agentilleni jo vuosien ajan olevani kiinnostunut Aasian koripallomarkkinoista ja sikäläisestä kulttuurista. Japanin liiga on ammatillisesti mielenkiintoinen sarja, jolla on ambitioita kasvaa suuresti lähivuosien aikana. Olen kiitollinen siitä, että saan kulttuurisesti ja ihmisenä mahdollisuuden astua tällaiseen pestiin ja vielä pitkäaikaisen tuttuni ja hyvän ystäväni Lassi Tuovin kollegana, hehkuttaa Toijala Koripalloliiton mukaan.

Toijalalla on takanaan pitkä valmennusura niin Korisliigasta kuin ulkomaan parketeiltakin. Suomen maajoukkueen päävalmentajana menestystä saavuttaneelle Tuoville Toijalan valmennustiimiin tuoma kokemus on tärkeää.

– Meillä on Jukan kanssa pitkä yhteinen historia Susijengin valmennuksessa ja olen iloinen paitsi meidän, myös Yokohama B-Corsairsin ja suomalaisen koripalloperheen puolesta, että pääsemme jatkamaan yhteistyötämme uudessa paikassa, Tuovi toteaa.

– Lähdemme Yokohamaan tiiminä tekemään tulosta, oppimaan ja kehittymään ja on tärkeää, että vierelläni on kokenut valmentaja, jonka kanssa pystyn jakamaan vastuuta, hän lisää.