Susijengi selvisi olympiakarsintojen kenraaliharjoituksestaan mallikkaasti voitettuaan Tampereella Latvian koriluvuin 90-84.

Olympiakarsintoja Susijengi pelaa ensi viikolla Valenciassa. Kisapaikkaa voi yhä pitää epätodennäköisenä, koska Lauri Markkanen ei ole käytettävissä, mutta voitto kovasta korismaasta Latviasta loi suomalaisille uskoa parempaan.

– Me tarvittiin tätä voittoa. Saatiin niin paljon turpaan näiltä vuosi sitten. Me tiedetään, että kun pelataan yhdessä, voidaan voittaa maailman parhaita jengejä, kommentoi paluun tositoimiin pitkän tauon jälkeen tehnyt rannevammasta toipunut Olivier Nkamhoua Koripalloliiton mukaan.

Nuoruuden voimakin puhui puolestaan. Suomen koriksen superlupaus Miikka Muurinen blokkasi upeasti Latvian huippupelaajan Davis Bertansin.

– Käsille en osunut, mutta oli mulla siinä kroppaa kiinni, kommentoi Muurinen tapahtunutta.

Kun Markkanen on poissa, vaaditaan muilta enemmän vastuuta. Menestys on myös itseluottamuksesta kiinni.

– Tuntuu hyvältä, kun saa olla kentällä ja toteuttaa omaa juttua, ja valmennukselta riittää luottoa, vaikka välillä tuleekin virheitä. Sitten tulos voi olla sen näköinen kuin tänään ja sitä tajuaa, että ehkä ne virheet lopulta olekaan niin isoja kuin miltä omassa päässä tuntuu, sentteri Alexander Madsen arvioi,.

Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi oli vastuunkantoon tyytyväinen. Joukkuepeli oli Latvia-ottelussa hyvässä kuosissa.

–Täytyy olla ylpeä siitä, että ketä tahansa kentälle laittoikaan tänään, oltiin valmiita pelaamaan. Ennen kaikkea kaikki jeesivät toisia. Jokainen kentälle tuleva pelaaja oli valmis. Palloa syötettiin ja puolustuksessa autettiin, jos oltiin myöhässä. Jaoimme vastuuta ja uhrauksia ja näin me halutaan pelata, Tuovi sanoi.