Koripallon vuoden 2013 EM-lopputurnauksen pyhätössä Sloveniassa uraa tekevä Sasu Salin oli nuori ja kokematon, kun hän edellisen kerran pelasi EM-kisoissa kaksi vuotta sitten.

Nuori Salin on edelleen, mutta kokemuksen myötä hän on noussut tärkeään rooliin Suomen koripallomaajoukkueessa.

– Ihan yhtä nuorena pidän itseäni edelleen, mutta pelejä on tullut enemmän alle, eikä tekemiseni näytä niin kauhealta enää, Salin nauraa SuomiKoriksen videohaastattelussa.

– Odotan tietysti EM-kisoja. Edelleen ne varmasti jännittävät, kun tulevat. Fiilis on kuitenkin pysynyt samana. Ehkä edelliset kisat antaa pohjaa, enkä ole enää niin arka kuin ensimmäisissä peleissä silloin. Ehkä saisimme jopa voiton avauspelissä.

Viimeiset kolme vuotta slovenialaista Union Olimpija Ljubljanaa edustanut Salin teki seuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen kesäkuussa. Katso syyskuun EM-kisoihin valmistautuvan Salinin pohdinnat niin seura- kuin maajoukkueestakin alla olevasta videosta.