Suomen koripallomaajoukkue matkustaa tiistaina Liettuaan kovatasoiseen turnaukseen, jossa se kohtaa kolmen päivän aikana Liettuan, Tshekin ja Venäjän. Suureen rooliin Susijengissä viime vuosina noussut Sasu Salin, 22, odottaa turnauksessa kovatasoisia otteluita, jotka valmistavat joukkuetta hyvin syyskuussa alkaviin EM-kisoihin.

– Kaikki ovat kovia otteluita. Meillä tulee olemaan vaikeaa, jos emme pelaa huippupelejä. On kiva nähdä, millä tasolla oikein olemme tällä hetkellä, Sasu Salin kertoo SuomiKoriksen haastattelussa.

Keskiviikkona vastaan asettuu isäntämaa Liettua, jota vastaan Susijengillä on huono saldo viime vuosilta. Vuonna 2010 liettualaiset kaatoivat Suomen numeroin 91-59 ja vuonna 2008 tappio tuli lukemin 90-62.

Salinilla ei ole omia muistikuvia näistä peleistä, mutta hän tietää vastustajan olevan huippuluokkaa.

– On vain hyvä, etten tiedä niistä peleistä enempää, Salin hymyilee.

– Onhan Liettua huippumaa koripallossa ja heillä on paljon kovia nimiä joukkueessa. Kyllä heidän tällaisia raakileita hieman pitääkin viedä. Tosin emme tule antamaan heille mitään ilmaiseksi, Salin lupaa.

Koripallomaajoukkue kaatoi viime torstaina Iso-Britannian Helsingissä. Susijengi pelasi ottelussa hyvin, mutta tulevia vastustajia vastaan pitää pystyä vielä parempaan.

– Iso-Britanniaa vastaan meiltä katosi ajatus toisessa erässä, mitä ei saa tapahtua. Tulemme varmasti pelaamaan puolustuksen kautta. Esimerkiksi Liettua tulee juoksemaan paljon ja jos päästämme heidät tekemään heti alusta helppoja koreja, niin olemme varmasti liemessä, Salin tietää.

Kim Kallström