Hanno Möttölän EM-kisat päättyivät maanantaina ikävään polvivammaan. Möttölä pelasi upeat kisat ja päävalmentaja Henrik Dettmann nostaa hattua suomalaissankarille.

Kreikka-pelin piti olla Möttölän juhlaottelu, sillä hän vietti samalla syntymäpäiviään sekä pelasi 150. maaottelu. Möttölän ohella myös Teemu Rannikko vietti synttäreitään eikä häntäkään nähty loukkaantumisen vuoksi kentällä. Dettmann nosti kokeneen kaksikkonsa esille Kreikka-ottelun jälkeen.

– On kovin surullista, että kaksi kaveria joilla oli tänään synttärit, eivät olleet itse kentällä pelaamassa. Nämä kaksi kyllä edustavat tätä joukkueen syvintä moraalia. Kaksi vuotta sitten EM-kisoissa kiitin, että se moraali millä joukkue esiintyy, pelaa ja toimii joukkueen sisällä ja sen ulkopuolella, on näiden kahden henkilön persoonallisuudesta kiinni. Hannon kohdalla on muistettava, että kyseessä on kaveri joka on antanut kaikkensa tälle joukkueelle ja kaikkensa suomalaiselle koripallolle, Dettmann kehui.

– Pohdin koripallon suuria lähettiläitä joista itse olen saanut olla valmentamassa Dirk Nowitzkia ja olen valmentanut monta kertaa Tony Parkeria vastaan ja Hanno kuuluu tähän suurten koripalloilijoiden joukkoon, Dettmann kehui ottelun jälkeen.