Sasu Salinin neljäs kausi Union Olimpijassa alkaa keskiviikkona, kun kauden avauspelinä pelataan Slovenian Super Cup. Vastaan asettuu tuttu vastustaja Krka, jolle Olimpija on taipunut kolmena edellisvuonna sekä Super Cupissa että Slovenian mestaruusfinaaleissa. Nyt Salin lähtee muuttamaan tilastoa.

Salin ei juuri ehtinyt EM-kisojen jälkeen hengähtää, sillä tiistain kotiinpaluun jälkeen hän matkasi jo lauantaina Olimpijan mukaan Italiaan, josta matka jatkui vielä Puolassa pelattuihin harjoitusotteluihin.

– Ehti siinä pieni tauko olla, kun kisojen jälkeen oli muutama päivä vapaata. Ainahan sitä saisi olla enemmänkin taukoa, mutta nyt oli sen verran, että kyllä sillä pärjää, Salin heittää rentoon tyyliinsä.

Salin aloittaa neljännen kautensa ljubljanalaisjoukkueen riveissä, mutta muuten joukkue on kokenut jälleen paljon muutoksia. Makedoniaa kesän EM-kisoissa valmentanut Ales Pipan on tullut uudeksi päävalmentajaksi ja joukkueessa on kahdeksan uutta pelaajaa. Suuresta vaihtuvuudesta johtuen Olimpijan harjoitusottelut ovat olleet erittäin vaihtelevaisia.

– Vielä on ollut vähän hakemista, mutta hiljalleen hahmotamme peliä paremmin. Toivottavasti keskiviikkona peli näyttää jo ihan ok:lta, Salin pohtii.

Salinin rooli on pysynyt samankaltaisena kuin aiempinakin vuosina.

– Ei siinä ole mitään eroa. Heittelen ja puolustan. Toisaalta uusi päävalmentaja ei ole hirveästi nähnyt minun vielä pelaavan.

Pipan on kokenut valmentaja, joka on valmentanut muun muassa Slovenian ja Puolan maajoukkueita.

– Ainakin hän vaatii paljon ja kiroilee tosi paljon koko ajan serbokroaatiksi, Salin naureskelee.

– Treenit ovat olleet ihan hyviä kyllä ja hän vaikuttaa hyvältä valmentajalta, Salin jatkaa.

Krka kantona kaskessa

Super Cupin finaalissa vastaan asettuva Krka on ollut Olimpijalle vaikea vastus muutamana viime vuonna. Novomestolaisjoukkue on voittanut kolmena edelliskautena Super Cupin ja neljänä edelliskautena Slovenian mestaruuden. Salin himoitsee vihdoinkin kultaista mitalia palkintokaappiinsa.

– Aina olemme Krkalle näissä peleissä hävinneet. Olisi kiva jos pystyisimme tänä vuonna voittamaan.

Krka on niin ikään hieman muuttunut ja päävalmentajaksi on tullut muutama vuosi sitten joukkueen EuroChallengen mestariksi luotsannut serbialainen Aleksandar Dzikic.

– Krkallakin on aika uusi jengi, ettei heilläkään peli ole varmasti ihan parhaassa kuosissa. Nämä ovat kuitenkin enemmän sellaisia pelejä joissa mennään tunteella ja taistelulla, Salin ennakoi.

Olimpijan sarjapelit Adrianmeren ABA-liigassa alkavat viikonloppuna Skopjea vastaan vieraskentällä. Olimpija tänä vuonna mukana myös Eurocupissa.

Salttu Forsström