Tämän vuoden Euroliigassa ja Eurocupissa nähdään muutamia sääntöuudistuksia jotka pyrkivät nopeuttamaan ja tasapuolistamaan pelejä. Uusia sääntöjä on kaikkiaan viisi.

Nykyään teknisen virheen jälkeen kahden vapaaheiton sijaan saadaan vastedes vain yksi vapaaheitto. Lisäksi jos pelaaja saa ottelussa kaksi teknistä virhettä, hän lentää ottelusta ulos.

Ylösheiton rooli kasvaa jatkossa. Kiistapallotilanteet ratkotaan jatkossa ylösheiton avulla. Lisäksi ottelun avaavan ylösheiton voittaja aloittaa päätösneljänneksen ja avausylösheiton hävinnyt joukkue aloittaa muut jaksot. Jatkoajat aloitetaan jatkossa ylösheitoilla.

Aikalisiin on myös tulossa muutoksia. Aiemmin avauspuolikkaalla sai pitää kaksi minuutin mittaista aikalisää ja toisella puoliskolla kolme. Nyt minuutin aikalisiä on vähennetty yhdellä ja korvattu yhdellä 30 sekunnin aikalisällä. Jatkoajoilla joukkueilla käytössään yksi minuutin aikalisä ja viimeisen neljänneksen kahden viimeisen minuutin aikana joukkueet voivat käyttää maksimissaan yhden minuutin ja yhden 30 sekunnin aikalisän.

Neljänneksien välillä ei ole enää kahden minuutin taukoa, vaan tauko on nyt puolitoista minuuttia.