Tapiolan urheiluhallilla nähdään lauantai-iltana taatusti huikeaa koripalloviihdettä, kun Espoon ylpeys Tapiolan Honka saa vastaansa Eurocupissa loistavia otteita esittäneen ja Susijengin tähtiä sekä kovia amerikkalaisvahvistuksia vilisevän Nilan Bisonsin.

Joukkueet kohtaavat nyt ensimmäisen kerran Korisliigassa. Ennen kauden alkua pelattu harjoitusottelu oli jo melkoinen trilleri, jossa Biisonit hakivat voiton Tapiolasta jatkoajan jälkeen.

Korisliigassa ilman tappiota pelannut Bisons ei tule pääsemään Tapiolassa helpolla. Honka on osoittanut ensimmäisen kahdeksan kierroksen aikana, että joukkue on otettava tosissaan.

Viiden pelin voittoputken jälkeen Honka on kuitenkin luisunut kolmen ottelun tappiokierteeseen, jota se yrittää katkaista lauantaina. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Bisonsilla on Korisliigan laajin materiaali. Laadukkaita pelaajia riittää jokaiselle pelipaikalle myös vaihtopenkiltä. Bisons vilisee tähtipelaajia, mutta kentällä heistä ei välttämättä kukaan nouse ylitse muiden – toisaalta kaikki ovat tarvittaessa pelottavan vaarallisia ratkaisijoita.

– Bisons on iso haaste. He pelaavat kovaa ja hurjalla intensiteetillä, mutta toisaalta joukkue on rakennettu Europeleihin, joissa tarvitaan kokoa. Uskoisinkin meidän olevan nopeampia ainakin kolmella pelipaikalla. Bisons on valmentajansa näköinen joukkue: he pelaavat herrasmiesmäisesti peliä kunnioittaen. Tällaista joukkuetta vastaan on upea pelata, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen hehkuttaa Hongan sivuilla.

Hongankin kokoonpano on kauden aikana elänyt hieman, mutta nyt tilanne alkaa vakiintua. Joukkueen tuorein vahvistus, takamies Omar Krayem on ollut vakuuttava kahdessa ensimmäisessä liigapelissään. Mies pääsee esittelemään taitojaan nyt ensimmäistä kertaa kotiyleisölle, jota toivottavasti on paikalla Tapiolan urheiluhallin täydeltä. Hongan sentteri Jaraun Burrows on mielissään uudesta vahvistuksesta-

– Omar on sopeutunut joukkueeseen erittäin hyvin. Hän pystyy voittamaan oman puolustajansa ja tekemään korin itse tai luomaan tilanteen jollekin muulle. Kentän ulkopuolella hän on mainio tyyppi ja kentällä kemia paranee koko ajan, bahamalainen Burrows toteaa.

Honka on päässyt tällä viikolla tiukan otteluruuhkan jälkeen pitkästä aikaa myös harjoittelemaan kunnolla, tosin ilman muutamaa loukkaantunutta pelaajaa. Kauhajoki-ottelusta sivussa loukkaantumisen takia olleen kapteeni Tuomas Iisalon pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa. Nuoret Henri Ventoniemi, Henri Niemistö ja Valtter Kortelainen ovat kokoonpanosta varmuudella sivussa loukkaantumisen takia. Hongan täytyy lauantaina esittää kauden parastaan, mikäli voitto ja kaksi sarjapistettä mielitään pitää Tapiolassa.

– Bisons on vahva ja kokenut joukkue. Voittaaksemme meidän täytyy pelata erinomaista joukkuepuolustusta, pitää pallonmenetykset minimissä ja toteuttaa hyökkäyspäässä huolellisesti. Meillä on ollut riittävästi aikaa valmistautua otteluun ja valmentajat tulevat taatusti laatimaan hyvän pelisuunnitelman. Meidän pelaajien tehtävänä on toteuttaa sitä. Bisonsin kaataminen vaatii, että onnistumme siinä lähes täydellisesti, ”Kino” Burrows ennakoi.

Korisliigan huippuottelu Tapiolan Honka – Nilan Bisons pelataan lauantaina 9.11 klo 17:00 Tapiolan urheiluhallilla.