Joensuun Katajan jatkohaaveet saivat lähes lopullisen kolauksen EuroChallengessa, kun se hävisi kotonaan tanskalaiselle Bakken Bearsille 66-68 (37-35).

Ottelu oli alusta loppuun erittäin jännittävä ja tiukka. Teemu Rannikko johdatti joensuulaisia ensimmäisellä neljänneksellä kahdeksan pisteen avulla ja huilille mentiin Katajan kahden pisteen 19-17-johdossa. Toisella neljänneksellä Bears käväisi ensimmäisen kerran johdossa sitten alkuhetkien, mutta Kataja nousi lopulta kahden pisteen taukojohtoon.

Bears aloitti kolmannen jakson vahvemmin ja oli koko ajan niskan päällä. Pahimmillaan ero venyi jo 12 pisteen päähän, mutta Kataja kavensi lopussa eron kahdeksaan ennen päätösneljännestä. Viimeiselle jaksolle tuli sisuuntunut Kataja, joka kuroi kori korilta Bearsin eron umpeen ja siirtyi jälleen johtoon 63-62, kun 3,36 oli peliä jäljellä. Viimeiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta hermostunutta peliä, mutta Bears kuittasi ottelussa kolmen pisteen johtoon reilu minuutti ennen loppua. Kataja haki tasoitusta ja Brian Greene, Antti Kanervo ja Petri Virtanen pääsivät yrittämään viivan takaa kunnes Rannikko lopulta pussitti heiton, joka toi Katajan tasoihin 11 sekuntia ennen loppua. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Andreas Jakobsen nosti voittokorin pari sekuntia ennen loppua. Greene pääsi vielä yrittämään tasoitusta, mutta hänen heittonsa blokattiin.

Rannikko oli Katajan paras pistemies 19 pisteellä. Greene merkkautti 11 pistettä kuten myös Virtanen. Mike Morrison saalisti 10 pistettä.

Tappio tiesi Katajan jatkohaaveiden lähes varmaa kariutumista, sillä se edellyttäisi sitä, että lohkon kärkijoukkue Cholet häviäisi molemmat jäljellä olevat pelinsä.