Katajan jatkohaaveet EuroChallengessa murenivat tiistaina, kun se hävisi kotonaan Bakken Bearsille kahdella pisteellä. Päävalmentaja Jukka Toijala oli pettynyt omiensa esitykseen.

Toijalan mukaan Kataja ei saanut peliään kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Erityisesti hyökkäyspelaaminen tökki pahemman kerran.

– Kaikki kunnia vastustajalle, joka pelasi kurinalaisesti omaa peliään toteuttaen ja joka teki meidän pelistä äärimmäisen huonoa. Emme saaneet sellaista gameflowta oikeastaan lainkaan. Koripallo on kuitenkin viiden pelaajan tanssi. Emme pystyneet valmistautumaan niin kuin halusimme tähän emmekä saaneet perille lyhyessä ajassa kaikille pelaajille sitä mitä me haemme. Siltähän se tietenkin näytti. Ei meidän ollut tarkoitus noin staattisesti ja hitaasti pelata ja kyllä meillä oli muitakin suunnitelmia. Sitä emme pystyneet toteuttamaan.

– Siinä vaiheessa, kun peli oli vielä suunnilleen tasan, niin meillä katosi hyökkääminen täysin. Hypimme kuin pikkupojat pallon kanssa ylös ja tultiin pallon kanssa alas, otimme askeleita emmekä onnistuneet hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä teimme hyvän duunin. Siinäkin tuli kolmannella jaksolla selkeitä taktisia virheitä, Toijala kertasi ottelua lehdistötilaisuudessa.

– Lopputulos oli ilman muuta pettymys. Tällaista tämä urheilu on. Viime vuonna meillä oli vähän sama fiilis kuin tanskalaisilla nyt on, että tulimme vähän uusina ja puskista täynnä energiaa ja virtaa ja kaikki menee kivasti. Tällaisia tarinoita tämä koripallo tarjoaa, Toijala harmitteli.