Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears otti makean vierasvoiton tiistaina EuroChallengessa, kun se kaatoi Joensuun Katajan ja varmisti samalla paikkansa jatkossa.

Tuominen oli voiton jälkeen jopa hieman yllättynyt.

– Kuinka todennäköistä on, että voitamme täällä, kun mietimme millaisia joukkueita täällä on hävinnyt ja mitä joukkueita tänne on tullut pelaamaan EuroChallengea ja lähteneet tyhjin käsin pois. Sitten tulee tanskalaisporukka, jota kukaan ei varmasti pitänyt silloin heinäkuun arvonnoissa isona uhkana, ja voittaa pelin. Hattua täytyy nostaa meidän pelaajille, Tuominen kiitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ottelun ratkaisuhetket olivat jännittäviä, kun Bears meni ottelussa kahden pisteen johtoon pari sekuntia ennen loppua Andreas Jakobsenin korilla ja Katajan tasoitushaaveet kariutuivat Chris Christoffersenin blokkiin viime hetkillä.

Tuomisen mukaan joukkueen pelisuunnitelma onnistui ja se onnistui pakottaa Kataja vaikeisiin ratkaisuihin.

– Kun sisäpelistä puhutaan, niin Katajan vahvuushan on ollut pick and roll-pelaaminen [Mike] Morrisonille. Ihan sama missä sarjassa tahansa, niin Chris on niin iso jätkä, ettei sinne ole kiva mennä. Meillä oli ihan selkeä suunnitelma, että Chris tukkii korin alustan ja me elämme kuljetuksesta heitettyjen ja haastettujen heittojen kanssa. [Teemu] Rannikko sai aluksi kalasteltua virheitä meidän takamiehille, vaikka tätä oli käyty läpi, että Teemu on aika hyvä siinä mitä se tekee. Kun joka pallonhallinnan eteen joudut tappelemaan ja etkä saa kertaakaan helppoa, niin kyllä se jossain vaiheessa alkaa väsyttää. Sitten kun pitäisi lähteä terhakkaasti liikkeelle, niin sitä parasta voimaa ei ehkä enää löydy. Joskus meillä on ollut vähän heikkoakin onnea tiukoissa peleissä, mutta tänään oli sitten vähän onneakin, Tuominen kertasi.